Art. 103 din legea 263 din 2010
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana. Pentru persoanele din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa de pensii sectoriala competenta, in functie de ultimul loc de munca.
Contractul individual de munca, inceteaza de drept, la data indeplinirii conditiilor de pensionare , asa cum ati precizat art 56 al1 litera c din codul muncii republicat.
Multumesc pentru raspuns.
Deci ce am inteles eu, este faptul ca in momentul in care seful meu va implinii varsta de 64 ani si 4 luni (adica in 06.10.2012), ii voi inceta contractul de munca si voi depune cererea de pensionare (eu in calitate de mandatar) in numele dansului impreuna cu intreg dosarul de documente..