avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neoperare in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neoperare in carnetul de munca

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat cu privere la situatia pe care o prezint mai jos:
Sunt angajat la o un SRL cu contract de munca de 6 ani si saptamana trecuta mi-am ridicat carnetul de munca cnf actualei reglementari. Am observat cu stupoare ca in toti acesti 6 ani nu mi-au operat studiile superioare, motivul persoanei de la resurse umane a fost ca ITM-ul a omis sa le opereze , ceea ce nu prea cred , pt ca nu a fost numai o diploma. Parerea mea este ca daca se omitea, se omitea una dar nu toate ... si dupa cum o cunosc pe d-na de la resurse umane , ele nu cred ca au fost depuse la ITM.
Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat ref la ce a-si putea face in momentul de fata .... sa merg la ITM pt a fi operate din urma? si daca i-mi puteti spune, acum ca inregistrarile se fac on-line (mentionez ca la firma unde lucrez nu n-i se dau lamuriri referitoare la noile modalitati de operare a contractelor) studiil se pot specifica/ declara in noul program ITM? exista posibilitatea sa aflu daca firma i-mi opereaza toate documentele, cum i-mi pot verifica toate aceste lucrari , contracte ... acte aditionale? mai conteaza studiile superioare in noul mod de operarea al asa zisei "carte de munca" care acum e on-line?

Va multumesc si ma scuzati ca am pus atat de multe intrebari dar la firma chiar nu ne ajutati nimeni .... si nu sunt singura in situatia asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 7 Iunie 2011
Mergeti la ITM la inspectorul la care este arondat angajatorul cu copii de pe diplome si rugati-l sa va inregsitreze in carbetul de munca aceste diplome ... in REVISAL nu se inregistreaza studiile sau cursurile de calificare profesionala.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca acum nu se inregistreaza in revisal se tine totusi undeva evidenta pregatirilor (viitoare)? daca vreodata mi-as schimba locul de munca, de ex, apar undeva studiile / pregatirile? ca inainte erau trecute in cartile de munca.
Dupa 01.01.2011 nu apar nicaieri inregistrate studiile, cursurile de calificare profesionala ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)
Modificare functie oana_adriana_ghita oana_adriana_ghita M-am angajat in august 2008 pe postul de referent resurse umane si am lucrat pana in iunie 2009.Acum ca sa-mi inchida cartea de munca cei de de la Itm spun ca ... (vezi toată discuția)