avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire de impozit pe cladire (apartament) la ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire de impozit pe cladire (apartament) la persoanele cu grad de handicap accentuat

Mama este diagnosticata cu (altzhaimer) grad de handicap accentuat in decembrie 2010.
Mama are domiciliul stabil in Craiova, dar datorita faptului ca are aproape 89 ani nu poate locuii singura, iar din acest motiv sora mea a luat-o la Bucuresti unde ia facut viza de resedinta in buletin pana in 31.10. 2011 pentru a putea merge si la medicul de familie.
Pentru a beneficia de scutire de impozit pe apartamentul dansei, conform legii 448 am facut o cerere la Directia de Taxe si Impozite si am anexat copie dupa buletinul de identitate, copie dupa certificatul de handicap, copie dupa contractul de vanzare cumparare al apartamentului si copie dupa talonul de pensie.
Raspunsul lor a fost a fost urmatorul: ,, Scutirea de la plata impozitului pe cladiri se aplica doar cladirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice. Prin urmare nu beneficiati de de scutirea de la plata impozitului pe cladire deoarece nu aveti domiciliul la cladirea pentru care solicitati scutirea".
Mentionez ca mama are in buletin domiciliul din craiova pentru care am facut cererea de scutire si corespunde exact cu adresa din contract. Viza de resedinta este pe adresa sorei mele la Bucuresti. Mama este singura si este singura titulara a contractului de cumparare. Mama are o pensie de 350.00 lei. Mama a plecat la sora mea doar cu o plasa cu cu haine de schimb. La intervale de timp sora mea mai vine cu mama la Craiova si locuiesc impreuna la locuita mamei.
Domiciliul mamei este aici la Craiova, doar resedinta (viza de flotant este la Bucuresti)

Legea 571/2003 republicata spune la art. 284. - Facilitati pentru persoane fizice:
6) ,,Scutirea de la plata impozitului pe cladiri se aplica doar cladirii folosita ca domiciliu de persoane fizice prevazute la alin. 1, 2, 3, sau 4."

Cladirea, respectiv apartamentul este folosit doar ca domiciliu al mamei, nu este inchiriata, nu are alta destinatie.

Va rog sa-mi spuneti daca raspunsul Directiei de Finante este corect sau eronat si ce asi putea face.

Multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Poate cineva sa-mi rasunda? vladut2 vladut2 Mama a fost diagnosticata cu (altzhaimer) grad de handicap accentuat in decembrie 2010. Mama are domiciliul stabil in Craiova, conform actului de proprietate ... (vezi toată discuția)
Resedinta si impozitul pe locuinta al persoanei cu handicap wazz wazz Buna ziua Cartea mea de identitate o am pe domiciliul din orasul X iar viza de resedinta in orasul Y. Sunt proprietar al locuintei de la adresa din orasul ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)