avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raporturi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raporturi de munca

Codul Muncii la art. 1 alin 2 prevede următoarele: „Prezentul cod se aplica şi raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conţin dispoziţii specifice derogatorii.”.
Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici la art 4 alin.1 prevede următoarele: Raporturile de serviciu se nasc si se exercita pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii." .
Avînd in vedere "Art. 117. - Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice." din legea 188/1999
Întrebare: Raporturile de munca sunt acelaşi cu Raporturile de serviciu ?
Se aplică prevederile Codului Muncii şi la Raporturile de serviciu ?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
DANNYDANIYEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:55, 6 Iunie 2011
Raporturile de munca ia anstere la incheierea unui c.i.m. , pe cand raportul de serviciu ia nastere in baza actului administrativ de numire.
Sunt asemanatoare cele doua tipuri de rapoarte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea functionarului public meszrozalia meszrozalia Sunt functionar public, am cerut pensionarea de varsta de la data 28.06.prin cerere la Casa de pensiidin data de 2.06.2010.Inca nu am primit raspuns.Am ... (vezi toată discuția)
Demisie camelusa camelusa Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte: 1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici trebuie sa aiba contract individual de munca? avvm avvm Unii spun ca nu,doar dispozitia de incadrare e suficienta.Astept o lamurire privitor la intrebare.=D> (vezi toată discuția)