avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte:

1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare. In acest interval demisia poate fi retrasa? Daca da, care este modalitatea?

2. Am auzit in mai multe randuri pareri cum ca daca in acest interval de 30 de zile intervine suspendarea raportului de serviciu (prin concediu medical de ex.), perioada se prelungeste corespunzator cu nr. de zile de suspendare, prin analogie cu prevederile art. 79 alin. (6) din CM, respectiv „in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator”. Totusi, L. 188/1999 nu foloseste termenul preaviz in cazul demisiei, iar f.p. au raport de serviciu nu contract de munca. Nefiind insa jurist, am nevoie de o parere avizata.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camelusa , utilizator 13:13, 19 Februarie 2010
legea nr.188/1999
"ART. 102
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.
ART. 117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice."
Opinia mea este ca daca vi se suspenda raportul de serviciu in termenul de 30 de zile, perioada va fi prelungita, corespunzator cu perioada pentru care a fost suspendat raportul de serviciu.:)
Multumesc pentru raspuns.

O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia in cazul functionarilor publici ramonailea ramonailea Un functionar public poate sa demisioneze si fara preaviz? (vezi toată discuția)
Cu sau fara preaviz in cazul demisiei? Semira  2017 Semira 2017 Buna ziua. Cum sa inteleg continutul art.102 din Lg.188/1999, r2, actualizata, in sensul: \"Demisia (...) si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de ... (vezi toată discuția)
Demisie functionar public suprapus cu co Taisa Taisa Buna seara! Fac apel la competentele dvs.profesionale cu rugamintea a de ma sprijini, pentru a solutiona corect urmatoarea speta: Am o colega ce si-a ... (vezi toată discuția)