avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... demisia in cazul functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

demisia in cazul functionarilor publici

Un functionar public poate sa demisioneze si fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 24 Octombrie 2012
Potrivit art.102 teza a II-a din Legea nr.188/1999, demisia isi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

Art. 117 din Legea nr.188/1999 dispune ca, dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

Prin urmare, cred ca este posibila o demisie fara preaviz si in cazul functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu sau fara preaviz in cazul demisiei? Semira  2017 Semira 2017 Buna ziua. Cum sa inteleg continutul art.102 din Lg.188/1999, r2, actualizata, in sensul: \"Demisia (...) si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de ... (vezi toată discuția)
Demisie camelusa camelusa Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte: 1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de recuperare Justitiarul711 Justitiarul711 Care este perioada in care functionarul public trebuie sa solicite acordarea recuperarilor pentru timpul efectuat peste program? Daca se poate rog si ... (vezi toată discuția)