avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Perioada de recuperare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Perioada de recuperare

Care este perioada in care functionarul public trebuie sa solicite acordarea recuperarilor pentru timpul efectuat peste program? Daca se poate rog si incadrarea juridica. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:22, 29 Decembrie 2014
1 . Legea nr.188/1999
Art. 117. - Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

2. Art. 122 C.mun.
(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

3. Coroborand cele doua texte de lege reiese ca, functionarul public trebuie sa solicite acordarea recuperarilor pentru timpul efectuat peste program in termen de 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare la functionari publici gabor gabor Functionarul public poate refuza sa faca ore suplimentare? Conform articolului 33 din legea 188/1999 ar trebui sa efectueze ore suplimentare la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Demisia in cazul functionarilor publici ramonailea ramonailea Un functionar public poate sa demisioneze si fara preaviz? (vezi toată discuția)
Pauza de masa Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Sunt functionar public. Se prevede undeva pauza de masa pentru functionarii publici?Codul Muncii prevede asa ceva insa sincer nu am vazut nicaieri in Legea ... (vezi toată discuția)