avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CU SAU FARA PREAVIZ IN CAZUL DEMISIEI?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CU SAU FARA PREAVIZ IN CAZUL DEMISIEI?

Buna ziua.
Cum sa inteleg continutul art.102 din Lg.188/1999, r2, actualizata, in sensul: "Demisia (...) si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare" . Deoarece nu este prevazuta obligativitatea acordarii de preaviz ca in cazul eliberarii din functia publica (art.99 alin.3) , ce face angajatorul cu functionarul public in cele 30 de zile? La ce efecte se refera art.102? Articolul 102 pare neterminat si nu distinge concret situatia, Prin urmare, angajatorul poate dispune incetarea raportului de serviciu cu data inregistrarii demisiei? Va multumesc foarte mult! Cu deosebita stima, Semira
Cel mai recent răspuns: Semira 2017 , utilizator 10:38, 22 Noiembrie 2017
Hmmm! Nimeni n-a avut asa o dilema? Sau sunt singura care n a priceput articolul?
Numai in conditiile prevazute de art.81 C.mun.

Legea 188/1999
art. 117
Dispozițiile prezentei legi se completează cu prevederile legislației muncii, precum și cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislației specifice funcției publice.
Multumesc mult :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia in cazul functionarilor publici ramonailea ramonailea Un functionar public poate sa demisioneze si fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie camelusa camelusa Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte: 1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)