avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intampinare la somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intampinare la somatie de plata

Buna seara,

In urma cu cateva zile am primit o somatie de plata cu privire la o creanta pe care firma al carui administrator sunt o are fata de un furnizor.
Asa cum este mentionat in citatie sunt obligat sa depun o intampinare cu cel putin 5 zile inainte de judecarea acesteia.
Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc vreo taxa, timbru, etc... odata cu depunerea acesteia si de asemenea cum poate fi depusa: o pot trimite cu confirmare de primire prin posta sau trebuie depusa personal la judecatorie?

De asemenea, va rog sa ma ajutati cu privire la continutul intampinarii:
Debitul fata de creditoare este cert si am de gand sa il platesc, insa momentan datorita situatiei actuale nu imi permit si am nevoie de o perioada de timp pentru plata acestuia. Cum ma sfatuiti sa procedez:
1. Sa recunosc in intampinare debitul si sa solicit amanarea platii acestuia pana la o anumita data, cand preconizez ca voi putea efectua plata
sau
2. Sa solicit anularea somatiei invocand exceptii de procedura

Apreciez sprijinul si obiectatea dvs!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 21:39, 6 Iunie 2011
Nu trebuie sa platiti nici o taxa.
Redactati intampinarea in 2 exemplare ( unul pt instanta si unul pt reclamant), puteti sa le trimiteti prin posta sau personal la registratura instantei.

Intelegem ca doriti sa amanati plata, aveti posibilitatea sa castigati cateva amanari ale procesului. De ex. puteti sa va prezentati la primul termen, fara sa depuneti intampinarea, si sa solicitati un termen pt angajarea unui avocat si redactarea intampinarii. Apoi mai puteti solicita un termen pt o intelegere amiabila cu reclamantul.
Puteti sa recunoasteti debitul si sa solicitati o plata esalonata.
De asemenea puteti invoca in intampinare anumite exceptii.

Totusi, va recomand sa va angajati avocat.
Succes!
Sau puteti pana incepe procesul dar si dupa sa mergeti la mediere, in cond. legii 192/2006, in prezenta unui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
Puteti negocia acolo cu partenerul o modalitate de plata, rate ,etc. PUteti incheia un acord de mediere pe baza caruia judecatorul va da o hotarare care va respecta acordul, sau puteti ramane la faza de acord, acord insa, trebuie sa stiti, daca nu va veti respecta promisiunile de acolo, partenerul il poate investi cu formula executorie.
Avantajul este ca poate obtineti prin negociere niste termene mai largi fata de cum s-ar putea pronunta judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca administrator al unei firme pot depune in instanta "personal" intampinare la o chemare in judecata? smarty67 smarty67 Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta \"personal\" intampinare la o chemare in judecata? Este vorba de o somatie de plata si sincer chiar am de ... (vezi toată discuția)
Intampinare agathanucristi agathanucristi cum trebuie sa trimit o intampinare judecatorie si ce trebuie sa cupinda ea?eu sunt reclamanta.:O (vezi toată discuția)
Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)