Paratul este cel care are obligatia formularii unei intampinari, care va cuprinde mijloacele sale de aparare si exceptii de fond si procedura, daca este cazul.
avocat Cristina Popescu
Obligativitatea relativa a depunerii unei intampinari cade in sarcina paratului, nu a reclamantului, ceea ce inseamna ca dvs. nu trebuie sa depuneti intampinare pentru ca nu este cazul.
Intampinarea este mijlocul procedural pe calea careia paratul se apara fata de pretentiile reclamantului si ea trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.115 c.proc.civ., insa in situatia in care paratul depune o intampinare- cerere reconventionala prin care capata o dubla calitate procesuala atat de parat cat si de reclamant ( situatie in care paratul are la randu-i pretentii de la reclamant) atunci reclamantul poate formula la randu-i intampinare cu privire la cererea reconventionala formulata de catre acesta.
Mai pe intelesul dvs. -daca s-a formulat si cerere reconventionala de care parat, doar atunci aveti posibilitatea sa va aparati in calitate de reclamant ( avand calitate si de parat fata de cerere reconventionala ) pe calea unei intampinari fata de cererea formulata de catre parat, fiind singura situatie in care reclamantul formuleaza si intampinare.
Intampinarea cuprinde:
-exceptii de procedura ( daca sunt de invocat),
-raspunsul la capetele de cerere ale acestuia,
-dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere ( probele- martori, inscrisuri, interogatoriu),
-semnatura,
- se adreseaza presedintelui instantei si se depune in atatea exemplare cati parati sunt plus un exemplar pentru instanta.;)