avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Pei si ce va opreste cine va sa postati.
Este strict problema dvs. punctul meu de vedere l-am expus chiar mai mult decat e cazul.
Buna ziua

interventie moderator

Stimati domni,
Va rog frumos sa respectati dispozitiile din Regulamentul de postare in forum iar/si daca aveti dileme/opinii contradictorii pe marginea unor idei, incercati sa nu va mai jigniti.Puteti sa faceti schimbul de opinii in mod civilizat.Uneori, observ ca reusiti.Alteori, nu...

Cunoasteti dispozitiile din Regulament, referitoare la acest "alteori nu"...pentru ca, respectivele mesajele sunt sterse.

Multumesc anticipat pentru intelegere si colaborare.



Pei nu gasesc unde am emis eu opinii jignitoare ?! Mai mult am evitat cat am putut sa iau in considerare afirmatii de genul " mi-am asumat-o si anume aceea de a va lumina" .....

Noi in esenta ar trebui sa ne concentram asupra spetei dar sunt uni care nu pot ...... este repet, strict problema lor si nu am ce sa imi reprosez in posturile mele din acest topic.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Stimata doamna avocat,

Va rog sa ne spuneti parerea dumneavoastra cu privire la valabilitatea obligatiilor de plata scadente la momentul rezilierii unui contract. Sunt ele executabile au ba, ulterior momentului rezilierii?
Sau unul dintre executorii judecatoresti ce sunt pe site si-ar putea exprima un punct de vedere asupra spetei in care repet creanta suspusa executarii este urmarea declararii scadente anticipate a creditului de catre creditor si retragerea dreptului la plata imprumutului in rate.
Prin urmare in umila si ne-iluminata mea opinie retragerea drepturilor debitorului dar pastrarea drepturilor creditorului de a calcula o dobanda intru-un contract ce tot creditorul l-a reziliat.

edit ca de obicei ca sunt uituc : Cea ce se uita/ignora aici este tocmai faptul ca in momentul declararii scadente a creditului, creditorul este cel care retrage dreptul la plata in rate a creditului luat de la banca si solicita returnarea ( totala ) a soldului scadent fara ai mai da dreptul debitorului de a plati rate (ce includ dobanda + diverese comisioane).

edit 2 , clar sunt uituc , Stiu sigur ca exista banci ce nu scadentaza creditele la data prevazuta in contract tocma ca sa poata calcula o dobanda si o penalitate pe o perioada mai mare de timp. Mai exact se folosesc de clauza contractuala prin care spune ca "banca are dreptul sa decalre scadent creditul la x zile de intarziere" tocmai pentru a calcula o dobanda si o penalitate pe o perioada mai mare de timp , asta finca ma repet pentru a nu stiu cata oara ca in instanta nu se admit si dobanzile dupa declararea creditului scadent.

Clauza spune ca banca are dreptul nu obligatia sa declare scadent creditul iar debitorul nu poate sa ceara el insusi declararea scadenta a creditului pe motiv ca el nu a platit rata, nu am cunostinta de o actiune castigata de un debitor pe acesta situatie ( evident pot sa ma insel).

Ca o concluzie , cum pot cere eu banca banii pe dobanda ce tocmai eu prin scadentare am renuntat la ea ?!

cu stima ,
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă ... MarianaB072 MarianaB072 Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă actualizarea dobânzilor? Executarea a fost începută acum 1 an. S-au făcut popririle ... (vezi toată discuția)