avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Haideti ca sa va convingeti din spetele pe care le mai am in arhiva.....
Tineti cont ca DATA DE 24.02.2009, ESTE DATA LA CARE A FOST INANITATA CEREREA DE EXECUTARE SILITA.
Domnule "jocandi caus.." va rog sa va rezumati la seminarii si sfatul meu este sa nu mai jigniti cand cineva nu este de acord cu dvs. E mai civilizat si mai corect fata de ceilalti.

Către,
SC ...................
Sericiul Financiar-Contabil

În vederea soluţionării dosarului execuţional de mai sus, având ca părţi:
• .................................
• .............................., CNP........................, cu domiciliul cunoscut în Mun. în calitate de girant al debitorului ....................................
În conformitate cu prevederile art. 374¹ Cod procedură civilă modificat şi completat prin Legea 459/2006, care prevede că “înscrisurile cărora legea le recunoaşte caracterul de titlu executoriu sunt puse în executare fără învestirea cu formulă executorie”, art. 452 şi urm. Cod procedură civilă coroborate cu prevederile art. 120 din O.U.G. nr. 99/2006, privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, prin care se specifică “contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit constituie titluri executorii”, precum şi în baza prevederilor Statutului Corpului Executorilor aprobat prin Ordinul nr. 2031/C/2004 emis de Ministerul Justiţiei, prin autoritatea cu care am fost învestiţi, dispunem

ÎNFIINŢAREA POPRIRII EXECUTORII

asupra veniturilor realizate de către girant, pe care aceasta le primeşte în calitate de salariat de la unitatea dvs., până la concurenţa sumei de 10.021 lei, reprezentând credit restant, dobândă restantă, penalităţi şi alte cheltuieli cu executarea silită calculate până la data de 24.02.2009, la care se vor adăuga dobânzi şi cheltuieli de urmărire efectuate după această dată.
Menţionăm că această măsură a fost luată la cererea creditorului – urmăritor .....................................................................
Conform art. 456 Cod procedură civilă vă solicităm ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei cereri să indisponibilizaţi sumele şi să comunicaţi această măsură executorului.
Vă rugăm ca sumele poprite conform prezentei adrese să le viraţi direct în contul creditorului .............................................................................................................................................
În cazul nerespectării obligaţiilor ce vă revin în calitate de terţ poprit, vom proceda conform prevederilor art. 460 Cod procedură civilă, iar în urma validării popririi în instanţă veţi fi obligaţi să achitaţi datoria în locul debitorului şi veţi fi sancţionaţi cu amendă.

EXECUTOR,
....................................
Cheltuielile de executare sunt impuse de executor prin chitante si dobanda legala se subintelege.
Iertati-ma, dar postarea dvs nu are nicio urma de logica. Pe langa faptul ca este o banala adresa de poprire, mai face referire si la faptul ca vor fi adaugata dobanzi la creanta pentru care s-a dispus masura popririi.
Ce intelegeti sa dovediti cu aceasta postare?
Cel mai concludent ar fi ca eu le-am infiintat. Alta motivatie ar fi ca e banal sa mai continui conversatia.=D> Sa traiti bine!
Ok, sunteti un fost executor bancar. Asta va califica drept profesionist in drept? :D
Eu as zice ca explica doar de ce urati bancile. Ati fost dat afara, probabil. Din ce ati opiat aici, eu inteleg si de ce a luat angajatorul aceasta masura.
Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator
1.EronatB-)
2.Eronat=D>
Vedeti? De aceea suntem putini care incearca sa ia atitudine. Ingustimea si capacitatea de a intelege eronat anumite lucruri au dus tara asta unde este. Sunteti multumit de ea? Pai....aduceti un aport considerabil. Eu cred ca prin ifose, plenitudine si ca Gica contra, (acest gen de comportament)nu face decat sa conserve...actualitatea.;)
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
xadrianx, utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă ... MarianaB072 MarianaB072 Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă actualizarea dobânzilor? Executarea a fost începută acum 1 an. S-au făcut popririle ... (vezi toată discuția)