Buna seara.Am cumparat de curand un apartament si deja am avut un conflict cu presedintele blocului. Intre blocul nostru si cel de vis-a-vis este un spatiu verde. Pe jumatate din el presedintele care sta la parter si-a facut deschidere si a ingradit o curte pt. el nelasand pe nimeni acolo. Tot acolo serveste si bauturi alcoolice. Azi pe cealalta bucata de spatiu, sotul si fetita mea au jucat badminton pe iarba, fara sa faca deranj. Dl. presedinte a facut scandal , speriind fata si a proferat amenintari pe motiv ca nu au voie pe iarba. Ce masuri as putea lua impotriva lui? Cui pot adresa reclamatii?
Pentru amenintari puteti face plingere la polite cf. art. 193 Cod penal. Pentru faptul ca a ingradit fara drept curtea blocului si o foloseste in exclusivitate, se poate ridica problema in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari, iar hotararea luata cu majoritate de voturi este obligatorie si pentru el. Daca ceilalti vecini nu vor sau le este frica sa se implice, puteti formula o actiune civila in instanta pe "obligatie de a face" .
Necazuri la bloc....
lizika162
Acum cativa ani am cumparat un apartament la parter. Acest apartament are o gradina aferenta. Fosta proprietara a imprejmuit acest teren cu un gard metalic, si ... (vezi toată discuția)