avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Necazuri la bloc....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Necazuri la bloc....

Acum cativa ani am cumparat un apartament la parter. Acest apartament are o gradina aferenta. Fosta proprietara a imprejmuit acest teren cu un gard metalic, si s-a ocupat de gradina. Mi-a predat cheile de la gardul acestui teren spunandu-mi ca desi terenul apartine blocului, totusi cine beneficiaza este locatarul din dreptul gradinii. Specif ca geamurile de la ambele dormitoare cat si de la sufragerie dau in gradina. Doresc sa aduc imbunatatiri acestui teren dar ma lovesc de indaratnicia unui locatar de la etajul patru care de cativa ani se incapataneaza sa planteze pe acest teren rosii si diferite zarzavaturi, lucru care mie imi afecteaza intimitatea, neputand sa stau cu geamurile deschise in plina vara, neputand sa ma odihnesc, deoarece intra in gradina cu diferiti prieteni si poarta discutii chiar langa geamurile mele deranjandu-ma intr-una. Imi fac suparari si nu stiu ce prevede legea, caci altfel as sti sa pun problema.....
Poate ma puteti ajuta cu un sfat competent...
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 19 Martie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da este Legea Nr.61/1991 Tulburarea ordinei si linistei publice,,,,,Spatiul respectiv cat si scarile sunt accesibile publicului si are incidenta ledea aratata mai sus..:(#-o
aveti o discutie pe aceeasi tema aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Manole Dumitru a scris:

Da este Legea Nr.61/1991 Tulburarea ordinei si linistei publice,,,,,Spatiul respectiv cat si scarile sunt accesibile publicului si are incidenta ledea aratata mai sus..:(#-o

Ce anume are incidenta si cum? Nu uitati ca raspunsurile trebuie sa fie utile, pertinente si argumentate.
Cu regret ,trebuie sa va comunic ca ,spatiul verde din jurul blocurilor nu constituie proprietatea proprietarilor care au proprietati la parterul imobilelor
Este adevarat ca exista impamantenita practica ca cei de la parter inteleg sa isi imprejmuiasca zona adiacenta proprietatii ,dar acest fapt se realizeaza datorita necunoasterii si incalcarii legilor,a hotararilor locale si a dezinteresului majoritatii proprietarilor pentru a contribui la intretinerea si curatenia zonei verzi din jurul imobilelor
In trecut am avut in asociatia noastra mai multi proprietari care s-au facut peste noapte proprietari si asupra spatiului verde,din fata apartamentului,pe care l-au inlocuit treptat cu teren pentru cultivat legume,zarzavat
Cand au constatat ca vecinii nu vocifereaza au realizat si instalatie artizanala alimentare apa din subsolul tehnic din instalatia generala
Abia in momentul in care au aparut diferente semnificative la surplus consum apa rece,de ordinul zecilor de mc apa pe luna mai ales in anotimpul cald ,vecinii s-au sesizat si au incercat cat mai decent sa atentioneze persoanele in cauza
In final solutionarea a fost dispusa de autoritatea publica locala ,care a precizat concret ca imobilului apartine strict zona de 0,90 cm de garda placi betonate, in rest spatiul verde fiind domeniu public,care nu poate fi utilizat,nu poate fi ingradit de catre proprietari,
Andreea Lisievici a scris:

Manole Dumitru a scris:

Ce anume are incidenta si cum? Nu uitati ca raspunsurile trebuie sa fie utile, pertinente si argumentate.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Imi pare rau;;toti am auzit ce cuprinde Legea Nr.61/1991. La art.1 raportat la art.2 alin. 2, arata tocmai savarsirea de fapte privind; linistea publica, normele de convetuire sociala etc. Tocmai ceea ce solicita utilizatorul prin intrebarea sa.
Oricum nu trebuie sa facem lectii de drept sau aparari de fond sau sa dam consultatii juridice, presupun ca este contrar "regulamentului forumului," si s-ar crea o clientela si o concurenta nelegala, infine, eu am considerat prin raspunsul meu sa trimit utilizatorul la dispozitia legala utila pentru asi rezolva problema cu vecinii galagiosi si asi asigura linistea si convetuirea sociala intr-un climat civilizata.(asa cum se arata si in legea invocata de mine ca raspuns)
(Daca D-voastra ati locui la parter si zi si noapte ati auzi la geamul D-voastra tot felul de jargoane de cartier, poate chiar si injuraturi,,,etc cum ati reactiona,....)
Va rog sa nu va suparati pe mine ca am intervenit cu o astfel replica..:(

Alte discuții în legătură

Cer ajutor dacă ma puteți îndruma?stau la parter ... Gheorghe precup Gheorghe precup La mulți ani,ma poate ajuta cineva cu o probleme?Stau la parter cu un nivel destul de jos unde de afara se vede înăuntru dar problema este ca am spațiu ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde de langa bloc Eneri Eneri Asociatia noastra are in spatele cladirii un spatiu verde unde cei de la etajele superioare vor sa puna un gratar si o masa. Problema este ca cei de la parter ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa aer conditionat... Mira68 Mira68 Buna ziua M-am mutat de aproape 3 ani si pana acum nu am avut probleme din cauza scurgerii apei din aerul conditionat. Incerc sa sintetizez problema mea. La ... (vezi toată discuția)