avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto strain retinut in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto strain retinut in Romania

Prietenul meu, cetatean roman, si-a preschimbat permisul de Romania in septembrie 2010 cu permis de Anglia (deoarece a fost acolo o scurta perioada). Repet, l-a preschimbat, l-a dat pe cel romanesc si i-au dat unul englezesc. In decembrie 2010 l-a oprit politia aici in tara, in Craiova, pt neacordare de prioritate de pietoni si i l-au suspendat pentru o luna. Politistul care i-a retinut permisul i-a spus sa vina peste o luna sa-l ridice de la Craiova. Peste o luna cand am fost, ne-au spus ca permisul lui a plecat "conform regulamentului" peste doua saptamani, la Bucuresti pentru a fi trimis in Anglia. Am sunat la Bucuresti si ne-au spus ca a plecat, conform regulamentului, peste doua saptamani, la Ambasada Angliei cu un numar de inregistrare. Am sunat la Ambasada Angliei sa ne verifice numarul de inregistrare si sa ne spuna daca si cand au trimis permisul in Anglia si ne-au raspuns ca ei nu au un departament special pentru asa ceva si ca nu ne pot furniza nici o informatie (practic, nu pot sa aflu daca a plecat intradevar in Anglia). In Anglia am dat mailuri peste mailuri la DVLA (Institutia care i-a emis permisul) si ne-au raspuns de fiecare data ca nu a ajuns permisul lui acolo (Nici pana in ziua de azi). Ce e si mai curios, este ca el inca figureaza cu permis romanesc in baza de date (adica inca nu s-a reactualizat din septembrie anul trecut baza de date). Acum, problema este ca, el are dreptul de conducere, figureaza cu permis activ de Romnia, dar nu vrea nimeni sa-i dea o dovada, un act, orice (pana cand se gaseste permisul de Anglia) cu care sa conduca si sa nu-si mai ia amenda ca nu are permisul asupra lui. Ce putem face? Nu am gasit pe nimeni care sa se fi intalnit cu asemenea caz. Nu ne baga nimeni in seama, toata lumea se spala pe maini!
Salut. Tu ai mai rezolvat ceva?

Mirel Lucian Şuşnea a scris:

În acest moment sunt în exact aceeași situație. Ați mai rezolvat ceva ?

Bună ziua. As dori sa va întreb. Dețin sau mai bn spus deținea permis obținut în Franța acum un an mia fost reținut de organele de politie romane ptr conducere autoturism Nr rosii expirate. Am avut proces mia dat sentința dar trebuie sa aștept hotărârea judecătorească acasă ptr ami recupera permisul. Din câte știu procedura asta durează. As vrea sa știu dacă îl pot recupera mai repede ptr a părăsi tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anglia! Codrys Codrys Buna ziua! Detin(sau mai bine zis detineam) un permis de conducere obtinut in Anglia. Acum o luna mi-a fost retinut pt 30 de zile. Ieri s-a implinit termenul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)
Examen pentru permis retinut pentru straini Gio89 Gio89 Buna ziua. As vrea sa stiu daca cererea pentru a beneficia de o scurtare din perioada retinerii permisului este valabila si pentru strainii. In cas afirmativ ... (vezi toată discuția)