avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA INTERMEDIERE COMERT CU RIDICATA MOBILA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

INTERMEDIERE COMERT CU RIDICATA MOBILA

Firma din Romania intermediaza comert cu ridicata mobilier profesional ,pentru o firma din Germania.
Mai exact clientii din Romania acceseaza un site ,comanda mobila ,aceasta este livrata direct din Germania catre ei,firma din Romania incaseaza doar un comision pentru vanzarile efectuate. Transportul este intermediat tot de firma din Romania ,in sensul ca acesta incheie un contract de prestari servicii cu o firma transportatoare si refactureaza catre clienti transportul.
Intrebarea mea este legata de facturarea comisionului catre firma din Germania -este o prestare de serviciu intracomunitara sau este impozabila in Romania si se factureaza TVA?

Alte discuții în legătură

Refacturari de costuri - intracomunitar - mod declarare GEORGIANACUJBA GEORGIANACUJBA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o angajata a firmei este detasata sa lucreze in Germania la un client, ea apare insa in continuare pe stat, si ii sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)