avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala in urma unui accident rutier

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire.
Duminica seara am avut un accident rutier , am fost lovit in spate de un autoturism condus de un sofer care ulterior s.a dovedit a avea o alcolemie de 0,45 in aerul expirat.
in urma accidentului am fost transportat cu ambulanta la spital unde in urma controlului s.a constatat ca am niste contuzii la coloana si piciorul drept.sotia mea care era cu mine in masina a refuzat transportul la spital cu ambulanta.
Problema este ca acum am inceput sa am dureri foarte mari de gat si de cap.Am fost sfatuit sa merg la IML, dar acolo nu pot ajunge decat pe data de 9 iunie, deoarece mi s.a spus ca trebuie sa.mi dea politita o trimitere in urma unei plangeri penale depuse de mine.Sotia mea a inceput sa aiba dureri mari si ea, si de asemeni nu se poate opri din plans.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?Sa mergem impreuna la spitalul unde am fost transportat eu cu ambulanta pentru controale suplimentare sau sa astept pana pe 9 iunie?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:47, 7 Iunie 2011
puteti merge (si sa va folositi de acele acte medicale in instanta),si veti merge si pe 9
Buna ziua,
Mergeti la spital si vedeti ce probleme de sanatate aveti. Daca aveti dureri, nu stiu de ce va mai puneti problema daca sa mergeti sau nu la spital.
Mergeti si la IML pentru constatarile medico-legale, fara a mai astepta "trimiterea" de la politie.
Am inteles.
Va multumesc.
Intrebarea mea este urmatoarea: sigur va merge si sotia mea deoarece cred ca a suferit un soc si are si dureri foarte mari, in cazul in care voi actiona in instanta va fi luata si ea in considerare indiferent daca initial a refuzat consultul doctorilor de pe ambulanta sositi la fata locului?
Da, va putea participa la proces ca parte vatamata.
Se va tine cont insa de aspectele pe care le-ati mentionat...faptul ca a refuzat asistenta medicala.
Prin refuzul de a primi ingrijiri medicale, situatia i se putea agrava, sau chiar i s-a agravat.
Problema dv este o urgenta si nu stiu de ce mai asteptati. Pe moment sul imperiul socului si a adrenalinei nu se simt leziunile dar in timp dupa ce efectul adrenalinei dispare pot aparea multe probleme. La urganta va poate spune ce s-a intamplat si ce tratament este necesar sau recuperare si deasemeni va pot trimite ei la IML dac este cazul, daca nu puteti merge pe 9.06 si cu actele emise de la urgenta. La proces va puteti prezenta impreuna cu sotia pt ca amandoi ati fost accidentati. Este bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa obtina tot ce trebuie de la asiguratorul RCA al vinovatului care va trebui sa plateasca toate daunele rezultate din accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)
Despagubire victima accident rutier Criscris10 Criscris10 buna seara, Ma puteti, va rog, ajuta si pe mine cu cateva informatii? in luna decembrie anul trecut, am fost victima unui accident rutier. Pentru ca ma ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna proces civil avand in vedere situatia ca nu exista o intelegere????? raluca8888 raluca8888 In urma cu 2 luni, sotul meu care este conducator auto la o firma de transport persoane a avut un accident. Soferul care conducea in fata lui a pus o frana ... (vezi toată discuția)