buna ziua ! am o prolema la locul de munca si asi avea nevoie de ajutorul unui cunoscator! Lucrez la o firma din orasul meu si nu ni sau dat salariile de 2 luni de zile! Azi am primit de la administratorul firmei un preaviz care spune in felul urmator : prin prezenta va facem cunoscut ca sunteti in preaviz la contractul de munca din ..... conform Art. 73 alin. 1 Legea nr.53 /2003 intrucat societatea noastra se afla in dificultati economice si este nevoita a desfiinta postul pe care il ocupati.
preavizul incepe la data de 06.06.2011 si inceteaza la data de 05.07.2011
administrator...................
Si cam atat!
Intrebarile pe care mi le pun sunt :este valabil si corect acest preaviz???
pot intra in somaj dupa terminarea preavizului??
imi voi mai recupera eu salariile restante???:((:((:((
1. Da , este corect acest preaviz.
2. La terminarea acestuia, aveti posibilitatea de a intra in somaj daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare pentru somaj - minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
3. Pentru neplata salariilor aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si/sau actiune in instanta.
Preaviz
tatianab70
buna ziua!poate imi da si mie cineva un raspuns
sunt in preaviz de astazi de 30 zile calendaristice si contractul mi se va incheia cu artic.65 alin.1si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Codul muncii
Daniel4893
bn ziua mi se desface c de munca cu art 65 din legea 53 din 2003 pot intra in somaj trb sa mai stau la munca 20 zile dupa notificare sau 20 zile cu cate 4 ore ... (vezi toată discuția)