avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

bn ziua mi se desface c de munca cu art 65 din legea 53 din 2003 pot intra in somaj trb sa mai stau la munca 20 zile dupa notificare sau 20 zile cu cate 4 ore pe zi multumesc ast raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 5 Mai 2019
1. In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salariatului (conditie indeplinita de dvs.)
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

Stagiul minim de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.

2. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii Laurella Laurella buna ziua am si eu o intrebare si daca puteti sa imi raspundeti clar sa stiu daca am dreptul sau nu la salarii compensatorii . Am lucrat timp de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desfacere contract de munca. Danbossu Danbossu Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016 (vezi toată discuția)