getatm a scris:
Buna seara este adevarat ca daca patronul nu vrea sa va aprobe demisia nu puteti face dact 2 lucruri ori sa plecati SPRE ALTE LOCURI MAI BUNE FARA SA INTOARCETI CAPUL 0ri sa ramaneti si atunci sa pierdeti TOT CE ESTE BUN PT DVS - eu nu as ezita si as pleca .Legea spune clar _NU EXISTA PREAVIZ LA DEMISIE ....exista doar cand firma te trimite in SOMAJ cred ca intelegeti asta,Bu se pune problema Con Med, pentru ca nu puteti sa faceti rau unui medic si nuci dvs,Chiar daca ei vor crede ca santeti "BOLNAVA" - DUMNEZEU STIE ca NU si atunci dece sa mintim.PLECATI IN BAZA LEGII .Scrieti in Demisie asa "intru cat demisia angajatului nu necesita 20 de zile preaviz conform legii va rog sa-mi desfaceti contractul de munca prin demisie cu data (care va trebuie) si sa o semnati apoi cereti un nr de Inregistrare NEAPARAT faceti demisia in 2 ex si ceea care ramane la dvs sa aiba nr de Inregistrare Conteaza mult acest Nr ,aveti dovada ca ati cerut demisia conf legii care nu prevede 20 de zile de preaviz.DUPA puteti pleca linistita si NU intoarceti capul MULT SUCCES!!!
1. De unde ati dedus dvs ca legea nu prevede preaviz in cazul demisiei?
2. Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, salariatul poate demisiona fara efectuarea preavizului.
3. Art. 81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca,
dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.