avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Am un contract pe perioada determinata de 3 luni in cadrul unei firme, care se termina pe 30 iunie 2011. Intre timp eu mi-am gasit un job mai bun, la care trebuie sa fiu prezenta in urmatoarele 2 zile. Mi-am dat demisia de la jobul actual, pe data de 3.03, iar ei nu sunt de acord cu incheierea contractului cu acordul comun al partilor, vor sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare, altfel imi incheie contractul in mod disciplinar. Mai mult daca raman pe perioada de preaviz, si nu imi indeplinesc sarcinilie, la fel imi fac raport disciplinar. Eu ce solutii am? Ce pot face, pt a merge la celalalt job, fara sa imi fie desfacut contractul de munca disciplinar? Ar fi o solutie sa imi iau concediu medical in ultimele 10 zile de preaviz, adica pana pe data de 30 iunie, cand expira contractul? Mai sunt obligata sa stau dupa concediu, in preaviz, daca contractul a expirat?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 8 Iunie 2011
Vad ca sunteti un om hotarat sa-si apere convingerile cu orice pret !
Totusi, cand vorbim despre LEGI, fie ca ne place ori nu, suntem obligati sa le respectam ; ( unii mai mult decat altii) - parerea mea !
getatm a scris:

Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - fabrica noastra a acceptat demisia fara a da preaviz -se poate -dar ramane la latitudinea angajatorului. Poti cere demisia si fara preaviz. La somaj da acolo este nevoie de preaviz 20 de zile timp in care angajatul isi cauta de lucru si este platie de unitate.La demisie NU.

Si preavizul in cazul demisiei este platit ... art.81 alin.5 C.mun. prevede expres ca, pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie costin2874 costin2874 Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters151108 ContSters151108 Vreau sa renunt la actualul job pentru ca mi-am gasit altul.Daca vreau sa-mi dau demisia cat sunt obligata sa mai stau pentru ca nu as vrea sa ma trezesc data ... (vezi toată discuția)
Demisie acordul partilor aviva aviva buna ziua,firma la care lucrez se va inchide lun viitoare pe 25,intre tim mi am gasit alt job,dar nu vor sa ma lase sa plec fara preaviz,mentionez ca preavizul ... (vezi toată discuția)