avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am o speta la care as vrea un raspuns foarte rapid. va multumesc anticipat. in anul 2000, decedeaza x. la data aceea au ramas ca mostenitori sotul supravietuitor si fiul lor. in anul 2004 soția lui x se casatoreste. in prezent ea este casatorita cu w. intrebarea mea este : daca in anul 2011 cand se depun actele la notar sotia supravietuire a lui x din 2000 si actuata sotie a lui w mai are calitate de mostenitoare (sotie supravietuitoare) a defunctului x.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:17, 9 Iunie 2011
da, il mosteneste, nu ii ia cineva mostenirea pt ca s-a recasatorit. important e, ca dupa decesul sotului sau de atunci, sa fi acceptat expres sau tacit mostenirea.
Calitatea de mostenitor poate fi contestata in instanta.Regula e ca cine nu a acceptat tacit sau expres mostenirea in cele 6 luin de la deces poate fi inlaturat de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MOCANU OANA MOCANU OANA Buna seara am si eu o intrebare si rog sa ma ajutati,unchiul meu a murit, au ramas in viata sotia si fiul, au avut un apartament dobandit in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote, plata impozitului favex favex O familie, sot, sotie si un fiu. Decedeaza sotia in 2015 masa succesorala fiind un imobil. In perioada de optiune succesorala sotul ramane in imobil. Fiul face ... (vezi toată discuția)
Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)