avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna seara am si eu o intrebare si rog sa ma ajutati,unchiul meu a murit, au ramas in viata sotia si fiul, au avut un apartament dobandit in timpul casatoriei intrebarea mea este daca trebuie dezbatuta mostenirea ptr ca sa nu mai ceara nimeni drepturi cu privire la aprtament ,de exemplu sa nu vina rudele defunctului (frate) sa isi ceara parte din apartament.Astept raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MOCANU OANA , utilizator 21:15, 24 Februarie 2010
buna seara!
la aceasta succesiune vor veni sotia supravietuitoare a defunctului, si fiul acestui-care in calitate de mostenitor din clasa I de mostenitori ii inlatura pe mostenitorii din celelalte clase.
Fiul este copilul unchiului? Daca da, atunci mosteneste sotia si fiul!
Mostenirea se accepta expres dar si tacit.Spre exemplu daca sunt mutati cu intentia de a sta definitiv in casa apartinand masei succesorale,sau daca au vandut un bun din aceasta se presupune ca au acceptat-o tacit si astfel nu mai pot veni sa pretinda drepturi alte rude din celelalte clase de mostenitori.Prescriptia dreptului de optiune este de 6 luni
Va multumesc tuturor pt raspuns. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie : Matusa mea a decedat in iulie 2011. Au ramas ca succesori : sotul si 2 copii. Unul dintre copii (care la randul ... (vezi toată discuția)