Buna seara am si eu o intrebare si rog sa ma ajutati,unchiul meu a murit, au ramas in viata sotia si fiul, au avut un apartament dobandit in timpul casatoriei intrebarea mea este daca trebuie dezbatuta mostenirea ptr ca sa nu mai ceara nimeni drepturi cu privire la aprtament ,de exemplu sa nu vina rudele defunctului (frate) sa isi ceara parte din apartament.Astept raspuns, va multumesc anticipat.
buna seara!
la aceasta succesiune vor veni sotia supravietuitoare a defunctului, si fiul acestui-care in calitate de mostenitor din clasa I de mostenitori ii inlatura pe mostenitorii din celelalte clase.
Mostenirea se accepta expres dar si tacit.Spre exemplu daca sunt mutati cu intentia de a sta definitiv in casa apartinand masei succesorale,sau daca au vandut un bun din aceasta se presupune ca au acceptat-o tacit si astfel nu mai pot veni sa pretinda drepturi alte rude din celelalte clase de mostenitori.Prescriptia dreptului de optiune este de 6 luni
Nelamurire
andreea_brz
(2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului???????????
Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)