avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainarea cu interdictie la instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainarea cu interdictie la instrainare

Daca contractual ai interdictie la instrainare, si totusi o instrainezi ce se intampla?
Am observat ca in contracte sunt stipulate penalitati daca ai instrainat un imobil impotriva interdictiei in trecut. Se mai intampla altceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 09:44, 8 Iunie 2011
se anuleaza actul de instrainare
Foarte dragut, asta inseamna ca cei care instraineaza raman si cu banii si cu imobilul?

Sunt persoane care au instrainat imobile impotriva interdictiei evident.

Cred ca mi-am dat seama cum se face. Un precontract de vanzare cumparare cu un termen de 5 ani care prevede vanzarea-cumpararea la expirarea interdictiei si la clauza conditiile. Pentru un imobil in credit nu cred ca este o problema
daca e vb de un imobil si exista o interdictie de vanzare, aceasta e inscrisa in cartea funciara, teoretic vanzarea nu se poate efectua
...foarte mult conteaza si natura interdictiei...daca e una legala vezi l 112 sanctiunea vine din lege care e nulitatea absoluta...daca e conventionala in principiu acestea sunt interzise cu exceptia acelora care sunt temporare (ex pana la majoratul donatarului) si foarte bine justificate...in acest din urma caz daca interdictia se incalca nu sanctiunea nulitatii actului se impune(deoarece cauza de ineficacitate e ulterioara semnarii actului) ci de la caz la caz fie rezolutiunea lui fie daune pt neexecutarea obligatiei de a nu face...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea antecontractului de vanzare-cumparare Balazs Gusztav Balazs Gusztav se poate declara nul si in ce conditii,un antecontract de vanzare-cumparare ( scris de mana,semnat fara martori) pt. un teren arabil, daca cumparatorul nu a ... (vezi toată discuția)
Vanzarea locuintei fara acordul partenerului legitim insresuma insresuma Doi parteneri aflati intr-o relatie oficiala au dobandit de-a lungul casatoriei, prin cumparare de la societatea unde lucrau, o locuinta data cu chirie de ... (vezi toată discuția)
Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)