Daca contractual ai interdictie la instrainare, si totusi o instrainezi ce se intampla?
Am observat ca in contracte sunt stipulate penalitati daca ai instrainat un imobil impotriva interdictiei in trecut. Se mai intampla altceva?
Foarte dragut, asta inseamna ca cei care instraineaza raman si cu banii si cu imobilul?
Sunt persoane care au instrainat imobile impotriva interdictiei evident.
Cred ca mi-am dat seama cum se face. Un precontract de vanzare cumparare cu un termen de 5 ani care prevede vanzarea-cumpararea la expirarea interdictiei si la clauza conditiile. Pentru un imobil in credit nu cred ca este o problema
...foarte mult conteaza si natura interdictiei...daca e una legala vezi l 112 sanctiunea vine din lege care e nulitatea absoluta...daca e conventionala in principiu acestea sunt interzise cu exceptia acelora care sunt temporare (ex pana la majoratul donatarului) si foarte bine justificate...in acest din urma caz daca interdictia se incalca nu sanctiunea nulitatii actului se impune(deoarece cauza de ineficacitate e ulterioara semnarii actului) ci de la caz la caz fie rezolutiunea lui fie daune pt neexecutarea obligatiei de a nu face...