avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea antecontractului de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea antecontractului de vanzare-cumparare

se poate declara nul si in ce conditii,un antecontract de vanzare-cumparare ( scris de mana,semnat fara martori) pt. un teren arabil, daca cumparatorul nu a achitat pretul integral stabilit in contractul respectiv in timp de zece ani, si a folosit terenul respectiv fara a plati macar impozitul pt. teren.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:11, 6 Octombrie 2009
Promisiunea de vinzare nu poate fi atacata decit in considerarea faptului ca promitentul nu si-a indeplinit obligatia asumata intrucit nu isi poate invoca propria culpa pentru a cere constatarea nulitatii absolute si totodata repunerea in sittuatia anterioara ca urmare a ineficacitatii antecontractului
Desfiintarea antecontractului opereaza chiar prin sanctiunea rezolutiunii antecontractului de vanzare-cumparare, intrucat a existat o neexecutare a unei obligatii , cu rea credinta.

Se solicita instantei din circumscriptia imobilului rezolutiunea antecontractului din culpa exclusiva a promitentului cumparator si cu aplicarea clauzei de arvuna prevazuta de Codul civil, respectiv pierderea avansului dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)