Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si creditul si sa si traiasca.Am si eu credit de nevoi personale.Am 30 ani si as dori sa stiu cum as putea legal sa cumpar(cu o derogare) cumva prin credit bancar acel imobil de la mama,pe ea usurand-o de povara ratelor.Tin sa precizez ca mi s-a transmis ca tranzactiile intre rude de grad 1 sunt nelegale in aceste cazuri(cei de la banca )au sustinut acest lucru.
Puteti rezolva problema prin novatie.
Novaţia, reglementată de art. 1128 – 1137 din Codul civil, este o convenţie prin care părţile unui raport juridic obligaţional sting o obligaţie existentă, înlocuind-o cu o nouă obligaţie. Art. 1128 - Cod civil, prevede că novaţia se operează în trei feluri: cînd debitorul contractează în privinţa creditorului său o datorie nouă ce se substituie celei vechi care este stinsă; cînd un nou debitor este substituit celui vechi, care este descărcat de creditor; cînd, prin efectul unui nou angajament, un nou creditor este substituit celui vechi, către care debitorul este descărcat. Fiind un contract, novaţia trebuie să îndeplinească toate condiţiile de valabilitate cerute pentru fiecare contract sub sancţiunea nulităţii: consimţămîntul părţilor, obiect, capacitatea de a face acte juridice civile şi cauza. În privinţa capacităţii de a face acte juridice civile, Codul civil conţine o precizare referitoare la faptul că novaţiunea nu operează decît între persoane capabile de a contracta, adică între persoane care au capacitate deplină de exerciţiu. Alături de condiţiile generale precizate, novaţia trebuie să îndeplinească şi alte condiţii specifice: existenţa unei obligaţii valabile care să se stingă, iar obligaţia nouă trebuie să se deosebească de cea veche printr-un element nou. În lipsa acestui element nou care poate fi una dintre părţi, obiectul, cauza sau modificarea unei modalităţi a raportului juridic, nu poate exista novaţie. Această intenţie a părţilor de a transforma vechea obligaţie într-una nouă trebuie să fie clar exprimată, conform art. 1130 Cod civil. Contractul de novaţie are efect extinctiv - adică stingerea unei vechi obligaţii, inclusiv accesoriile şi garanţiile acesteia, cu excepţia ipotezei în care părţile prevăd expres ca noua obligaţie să fie garantată prin garanţiile care însoţeau vechea obligaţie. Astfel, art. 1134 din Codul civil în vigoare prevede că privilegiile şi ipotecile creanţei celei vechi nu le are şi creanţa ce-i este substituită, afară de cazul cînd creditorul le-a rezervat expres.
puteau sa va zica simplu ca nu vor muschii lor sa va permita sa cumparati cu banii bancii ap mamei, decat sa va zica ca tranzactiile intre rude de gradul 1 sunt nelegale
daca venituri si gradul de indatorare permite, incercati si la alte banci sa obtineti un credit ipotecar pt a cumpara locuinta mamei
Daca aceasta problema nu se poate rezolva la unitatea bancara de unde mama dumneavoastra a obtinut acel credit, puteti opta pt alte societati bancare pt o refinatare. Venitorile atat al dumneavoastra cat si al mamei pot fi cumulate si astfel sa ob. un nou unprumut cu rate ceva mai mici (se stinge acel credit obtinut si se deschide unul nou, poate pe o perioada de cerediate ceva mai lunga cu rate mai mici, sau pe aceiasi perioada cu dobanzi ce v-ar permite plata creditului )
Novatia
SOLTAN
VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing
n_i
Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata.
Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)