avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa sau contravaloare masa calda ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa sau contravaloare masa calda ?

Angajati Primarie oras, ( functionari publici ) nevoiti in urma controlului Curtii de Conturi sa dam inapoi banii primiti pentru contravaloarea masa calda, in locul tichetelor de masa care erau interzise .De asemenea ,tot pentru functionari publici este articol in Contractul colectiv de munca (actualul Acord Colectiv de munca) pentru acordarea unei indemnizatii de jumatate din salariu de Sarbatori : Paste si Craciun. Ne sunt imputate si acestea.Banii au fost prevazuti in Bugetul local si aprobat de Consiliul local. Dati-ne va rugam o solutie , in ce mod putem scapa de aceste imputatii . Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 21 Iulie 2008
am lucrat si eu la primarie, contabil sef. daca in legea bugetului de stat erau prevazute cheltuielile, da, daca nu, nu era legal sa se faca. contabilul stie. de exemplu plata primelor de vacanta este suspendata pt anul bugetar curent. pentru aceste ch.pe care le-ati facut aveti dispozitia primarului? daca da, isi asuma el raspunderea. indiferent daca ati prevazut in buget cheltuiala, trebuie sa aiba baza legala in temeiul careia a fost constituita. cheltuielile se efectueaza in spiritul economiei, oportunitatii si eficientei, stiti. daca v-a sanctionat curtea de conturi nu cred ca puteti sa mai faceti ceva......
Contractul colectiv de munca (actualul Acord Colectiv de munca) pentru acordarea unei indemnizatii de jumatate din salariu de Sarbatori : Paste si Craciun. Ne sunt imputate si acestea.
acesata e o masura abuziva.
ce s-a argumentat fata de dispozitiile ccm?
Contractele colective de muncă încheiate pentru salariaţii instituţiilor bugetare nu pot contine clauze referitoare la drepturile ale căror acordare şi cuantum sunt stabilite prin dispoziţii legale.
1. Problema contravalorii masei calde. Nu exista temei legal de inlocuire a tichetelor de masa cu contravaloarea in bani a unei mese calde. Chiar daca exista vreo dispozitiea Consiliului Local in acest, sumele acestea sunt imputabile.
2. Primele de Pasti si de Craciun, nu pot fi imputabile atat timp cat exista prevazut in bugetul local sumele necesare acordarii lor si , totodata, exista si o hotarare a Consiliului Local.

Nu primarul hotaraste acordarea primelor sau a asltor drepturi banesti salariatilor din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere date de guvern Emilia Nastasa Emilia Nastasa Lucrez într o societate la Tura. Dacă lucrez de Crăciun, 1,2 ianuarie, etc și în luna respectiva eu nu primesc bon de masa pe ziua festiva dar când îmi ... (vezi toată discuția)
Prima de paste in 2010 daniela badiceanu daniela badiceanu sunt functionar la o primarie si as doru sa stiu daca stie cineva o portita legala pentru a lua prima de paste, prevazuta in codul fiscal? Va multumesc.:-/ (vezi toată discuția)
Re- clauze acord colectiv, valabile si in 2010 sebastian23 sebastian23 Am deschis acum un proces in contencios administrativ (-fiind functionar public) cu institutia,pentru neacordarea indemnizatiei de hrana de catre ... (vezi toată discuția)