avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme cu unitatile de masura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme cu unitatile de masura

buna ...am si eu o intrebare...daca am o factura de intrare marfa cu unitatea de masura sa spunem in metrii si eu o inregistrez in contabilitate in bucati(cu calculatia preturilor aferenta) si vand mai departe tot in bucati este corect?....sau nu am voie?
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 08:06, 8 August 2008
daca ma duc si cumpar mere si eu de fapt vand pere cum ma justific?
factura de marfa in m, inregistrati in metri si vindeti la metru.
Este gresit, in contabilitate trebuia sa o inregistrati tot in metri
ok si daca o cumpar sub forma de tabla mare si am nevoie de bucati mici (cumpar 1000x1000x1000, consum 10x10x1000) am voie sa o transform la recepetie in kilograme deoarce nici un program de gestiune nu stie sa faca un astfel de calcul sau sunt nevoit sa fac receptia conform facturii si bineinteles mai departe consumul tot in aceeasi unitate de masura ?
Daca cumperi la bucata receptia si factura de vanzare o faci la bucata, daca este la Kg. totul se face la Kg. Se respecta unitatea de masura.
ancamorariu28 a scris:

buna ...am si eu o intrebare...daca am o factura de intrare marfa cu unitatea de masura sa spunem in metrii si eu o inregistrez in contabilitate in bucati(cu calculatia preturilor aferenta) si vand mai departe tot in bucati este corect?....sau nu am voie?


Daca unitatea de vanzare este bucata iar pretul se stabileste pe bucata, atunci se poate face receptia asa cum ai spus.

Iti dau cateva exemple: la magazinele cu amanuntul se achizitioneza baxuri de apa si se vand sticle, cartuse de tigari si se vand pachete, etc..

Alte discuții în legătură

Inregistrare marfa in custodie? IANCU_NICOLETA IANCU_NICOLETA PRIMESC MARFA CU AVIZ SI PV DE CUSTODIE PENTRU PROCESUL DE USCARE, DUPA O DAU INAPOI TOT CU AVIZ SI PV DAR I SE FACE O FACTURA DE PRESTARI SERVICII PT ... (vezi toată discuția)
Aplicare cod de bare pe produse OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi, am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-second hand petrescufelicia petrescufelicia sunt I.I. second hand, cum inregisrez in contabilitate factura de marfa la Kg. adusa din Germania, cum platesc impozite si ce trebuie sa fac sa lucrez legal?Am ... (vezi toată discuția)