avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare marfa in custodie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare marfa in custodie?

PRIMESC MARFA CU AVIZ SI PV DE CUSTODIE PENTRU PROCESUL DE USCARE, DUPA O DAU INAPOI TOT CU AVIZ SI PV DAR I SE FACE O FACTURA DE PRESTARI SERVICII PT USCARE, IN URMA CONTRACTULUI DE PRESTARI SERVICII INTRE FIRME, DAR IN URMA USCARII MARFA ARE O PIERDERE DE 1% DIN CANTITATEA INTRATA
SE INREGISTREAZA PV DE CUSTORDIE IN CONTABILITATE SI CUM TREC PIERDEDREA IN URMA USCARII?
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 21:46, 30 Martie 2015
Nu se inregistreaza pierderea tehnologica in contabilitatea d-voastra ci in contabilitatea proprietarului marfii, pentru ca acea cheltuiala (pierdere) e suportata de client, marfa fiind doar in custodie.

In locul d-voastra as analiza posibilitatea folosirii in contabilitate a sistemului de evidenta cu unitati de masura suplimentare (multiple). Exemplu: baxuri si kilograme sau paleti si tone.

La intrare marfa s-ar evidentia la intrare la modul : 10 baxuri totalizand 150 kg iar la iesire 10 baxuri (in ambalaj original daca e posibil) totalizand 135 kg. Evidenta s-ar tine la baxuri (10 intrate 10 iesite) dar greutatea lor ar avea doar titlu informativ (pentru controlul pierderilor tehnologice)

Nu stiu la ce va referiti d-voastra ca sa va dau concret o idee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu unitatile de masura ContSters61743 ContSters61743 buna ...am si eu o intrebare...daca am o factura de intrare marfa cu unitatea de masura sa spunem in metrii si eu o inregistrez in contabilitate in bucati(cu ... (vezi toată discuția)
Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)