avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate-second hand
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate-second hand

sunt I.I. second hand, cum inregisrez in contabilitate factura de marfa la Kg. adusa din Germania, cum platesc impozite si ce trebuie sa fac sa lucrez legal?Am inteles ca trebuie sa tin un Registru Jurnal, si platesc impozit trimestrial Am luat marfa la Kg. si o vand la bucata la preturi negociabile va rog sa ma ajutati sa nu comit nereguli. Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:40, 2 Septembrie 2011
In baza facturii sau avizului de expeditie faceti receptia la care trebuie sa fie prezent contabilul si dumneata. Apoi faceti NIR-ul in numar de haine si nu in kg . Numarati hainele care intra in cantitatea livrata, impartiti la valoarea totala a facturii ca sa aflati pretul unitar de cumparare (PUC). La PUC puneti adaosul comercial ca să obtineti pretul unitar de vanzare (PUV),
Ex. Factura este de 50 kg de haine in valoare totala de 100 euro. In 50 de kg sunt 200 de haine iar un euro la data facturarii este 4,3752 lei. Pretul unei bucati (PUC) se afla astfel:
100x4,3752:200=437,52:200=2,1876. La acesta puneti adaosul comercial pe care il doriti.
In Registrul jurnalul de incasari si plati inregistrati platile facturilor si incasarile din vanzari. Platile le inregistrati in baza chitantelor emise de furnizor sau a extrasului bancar. Încasarile trebuie sa rezultate din raportul zilnic de gestiune emis de casa de marcat sau din extrasul bancar daca vi se plateste marfa prin banca.
Sa aveti registrul unic de control si Registrul inventar.
Pentru alte detalii consultati un contabil care cunoaste situatia dumneavoastra concreta, cu actele in fata.
Aveti grija sa includeti in pretul final toate cheltuielile pe care le faceti cu transportul, chiria, salariile, utilitatile, impozitele, taxele, pierderile de marfa s.a. ca sa nu vindeti in pierdere.
Mult succes!
Buna dimineata!

@Conta-Tulcea din comisia de receptie nu pot face parte gestionarul si contabilul care tine evidenta acelei gestiuni.
Asa este. Dar pot fi de față ca invitati si nu ca membrii ai comisiei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Claudiu Z, Contabil
Ca invitati? Eu personal nu am timp de pierdut in acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune a marfurilor la ii valicluj valicluj am si eu o nelamurire. am un IF cu domeniul de activitate de magazin haine second si marfa imi vine in kg fac PV de transformare din Kg in buc, fac NIR de ... (vezi toată discuția)
Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-comert cu haine second hand sammy44 sammy44 Buna ziua. Am deschis o II , avand ca obiect de activitate comertul cu haine second hand . Am de pus cateva intrebari privind contabilitatea. Am cumparat un ... (vezi toată discuția)