avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Descarcare de gestiune a marfurilor la II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Descarcare de gestiune a marfurilor la II

am si eu o nelamurire. am un IF cu domeniul de activitate de magazin haine second si marfa imi vine in kg fac PV de transformare din Kg in buc, fac NIR de intrare, deci m-am incarcat in gestiune, dar cum imi fac descarcarea de gestiune? #-o asta e problema, mentionez ca nu am program de gestiune care sa fie legat la casa de marcat. si ce formulare as avea nevoie? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:48, 12 Aprilie 2013
Buna seara .
Contabilitatea dvs.este in patrtida simpla,respectiv trebuie sa tineti,registrul de incasari si plati,registrul inventar,si daca aveti profil,comert,presupun ca trebuie sa tineti si jurnalul de vanzari si cumparri,concomitent cu calculul adaosului comercial,conform legii,pentru marfurile vandute .
Cu stima,
Marius Bote.
Ceea ce este important este ca in casa de marcat produsele sa fie denumite la fel ca si in notele de intrare-receptie si sa aiba acelasi pret. In rest, trebuie sa tineti evidenta valorica cu ajutorul raportului de gestiune. In acest sens, trebuie urmarite cu mare atentie modificarile de pret pentru ca stiu ca variatiile intre preturile din momentul aprovizionarii si cel al lichidarii stocului sunt mari in cazul vanzarilor la mana a doua.

In cazul I.I. este foarte importanta inventarierea la sfarsitul anului deoarece platile facute pentru aprovizionarea stocului ramas si vandut ulterior nu se iau in calcul in declaratia 200.

Deci, lucrurile sunt mai simple decat in cazul societatilor comerciale pentru ca nu e nevoie sa se calculeze acel K de care se sperie toata lumea legat de calculul adaosului comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere anuala tartalak tartalak Am o intreprindere individuala cu codul caen - 4791 pe care am infiintat-o in noiembrie 2010.Evidenta contabila e in partida simpla. In anul 2010 doar am ... (vezi toată discuția)
Sold 378 negativ denisa2011 denisa2011 buna ziua am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)