avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiuni disciplinare

Buna ziua

Imi puteti spune ce sanctiuni disciplinare, in conditiile prevazute de lege, se pot da angajatilor care incalca demnitatea personala a altor angajati prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin actiuni de discriminare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 8 Iunie 2011
Sanctiuni ar tot fi , din ce scrieti se poate merge pana la sanctiuni grave, mai ales in cazul discriminarii , dar asta la modul general.

In concret va trebui sa furnizati mult mai multe detalii pentru o individualizare a spetei dar retineti un aspect deosebit de important ...... intodeauna trebuiesc probe!!!

cu stima
Sanctiunile disciplinare sunt stabilite prin Regulamentul Intern. Nu o sa gasiti text de lege care sa va recomande ce sanctiune disciplinara trebuie sa aplicati unui angajat.
Sancţiunile disciplinare sunt expres prevăzute de lege, enumerarea lor având caracter limitativ.
Sanctiunile disciplinare sunt cele prevazute de Codul Muncii, insa in R.I. se pot stabili abaterile disciplinare care pot duce la sanctionarea salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern nep nep buna ziua, in urma unui control de la itm , ne-a fost cerut regulamentul intern al societatii; cei de la control ne-au cerut sa introducem in regulamentul ... (vezi toată discuția)
Temei legal monicamonica monicamonica Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este vreun temei legal in care se poate actiona in cazul in care la locul de munca unele persoane au spus neadevaruri ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la ''sancțiuni ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la \'\'sancțiuni disciplinare, în condițiile prevăzute de lege, pentru angajații care încalcă ... (vezi toată discuția)