avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in doua locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in doua locuri de munca

Buna ziua,
In momentul de fata sint angajat la o firma cu cim cu Conventie ,conform art.85 din Legea Somajului.Am o oferta de angajare la inca o firma ,tot cu contract pe durata nelimitata,tot la 8 ore.Puteti sa-mi spuneti daca ma pot angaja si la a doua firma si sa nu am probleme ,conform art.35 din Codul Muncii,sau trebuie sa renunt la prima ?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:09, 8 Iunie 2011
Buna ziua !
Cumulul de functii este permis in principiu , trebuie sa alegeti care e locul de munca de baza si apoi sa obtineti acordul angajatorului (locului de munca de baza) . Important este sa puteti respecta prevederile celor 2 CIM incheiate ( program de lucru !) .
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Cumulul de functii este permis in principiu , trebuie sa alegeti care e locul de munca de baza si apoi sa obtineti acordul angajatorului (locului de munca de baza) . Important este sa puteti respecta prevederile celor 2 CIM incheiate ( program de lucru !) .




De ce mai am nevoie de acordul angajatorului de la functia de baza cind aceasta nu se mai cere in noul Cod al Muncii(Legea 40/2011-art.35 )Citez :
Articolul 35,Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 35. — (1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.”
(3) La articolul 35, alineatul (3) se abroga (Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.)
1. Legea nu precizeaza ca trebuie sa stie fiecare angajator cate locuri de munca aveti.
2. Dar trebuie ca activitatea unui angajator de al dvs. sa nu fie perturbata de faptul ca aveti un alt CIM (adica sa se suprapuna programul, sa fiti obosit si sa nu mai puteti sa prestati activitatea asa cum trebuie etc.).
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am retinut ca pot sa ma angajez la al doilea angajator si ca,din punct de vedere al Conventiei, nu o sa am prrobleme.
Nu aveti nicio problema, atata timp cat legea prevede cumulul de functii si nu mai exista obligativitatea declararii functiei de baza.

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate la alt angajator pe perioada unui cim fara plata genegene genegene Buna ziua. Stie cineva daca este legal ca pe perioada unui CIM fara plata ( sa zicem 6 luni, la cererea salariatului), salariatul are voie/dreptul sa se ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Angajat cu cim si pfa? cristifp cristifp Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: a) o persoana poate fi angajata cu CIM la un angajator si sa presteze la o alta firma cu conventie pe ... (vezi toată discuția)