cristifp a scris:
Buna ziua!
Am si eu cateva intrebari:
a) o persoana poate fi angajata cu CIM la un angajator si sa presteze la o alta firma cu conventie pe PFA?
b) Ca si angajat cu CIM , stie cineva cate norme poti sa lucrezi?-(eu stiam ca max. era 1,5 norme, dar acum.....).
c) se considera vechime in munca perioada in care lucrezi pe PFA?
Va multumesc!
a) Potrivit art.17 alin.2 din OUG nr.44/2008, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.
b) Art.35 alin.1 C.mun. : Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Asadar, legea nu limiteaza si nici nu prevede numarul de c.i.m. pe acre le poate incheia o persoana fiziza in calitate de salariat.
De exemplu, este posibil ca o persoana fizica sa aiba doua c.i.m. cu norma intreaga.
c) Numai munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă.
Activitatea desfasurata ca PFA nu confera prestatorului vechime in munca.