avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintare SRL cu doi asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintare SRL cu doi asociati

Buna ziua!
Sunt unul dintre asociatii unui SRL - cu doi asociati. Firma nu a mai avut nici un fel de activitate de aproximativ 3 ani, fara sa fi fost facut vre-un act de suspendare a activitatii. Pur si simplu bilantul si declaratiile de impozit/TVA au fost depuse pe 0. Nu avem datorii, credite, nimic.
Acum ne-am saturat de birocratie, schimbarea codurilor CAEN, etc. si dorim sa o desfiintam.
Am gasit pasii de desfiintare la ONRC pe pagina:
[ link extern ]

Din cate inteleg, acesti pasi ma pot ajuta sa fac radierea de la ONRC

Ceea ce nu inteleg este, cum se face radierea de la FISC. Am nevoie neaparat de un lichidator? (firma nu are mai nimic in, si oricum, orice bunuri se pot vinde catre asociati daca este nevoie, pentru simplificare)
Mi s-a spus ca am nevoie de un raport contabil facut de altcineva decat contabilul firmei mele. Poate ma puteti lamuri despre ce e vorba si cine exact poate sa mi-l intocmeasca?
V-as ruga daca poate cineva sa enumere pasii exacti care trebuie facuti pentru desfiintarea completa a firmei (nu doar de la Reg Comertului ci si de la FISC)! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 07:24, 23 Iulie 2008
Ati gasit ghidul corect. Nu e nevoie de lichidator daca asociatii se inteleg cu privire la lichidarea activului si pasivului.

Mai multe informatii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai bine ar fi sa vindeti societatea ramaneti si cu niste bani.
Multumesc pentru promptitudine!
As vrea sa vand societatea in schimb oamenii sunt in ziua de azi cel putin grijulii (daca nu paranoici) cand vine vorba de cumparat o SC si prefera sa faca una noua. Rog pe oricine vede acest post si ar fi interesat sa o cumpere (nu cer nici un ban pe ea, decat sa isi plateasca actele de preluare a societatii) sa imi dea un mesaj privat.
Multumesc!
am avut si eu o speta si nu a fost nevoie de lichidator pt lichidarea activului / pasivului.
Daca nu s-a depus niciodata bilant cu sume afara de capitalul social care era normal la adm.financiara, situatia e mult mai simpla!(este o situatie similara cu cei care in loc de bilant depun o declaratie pe proprie raspundere ca nu au avut activitate de la infiintare pana in prezent);la tine nu este cazul sa repartizezi active dupa cum zici si prin urmare nu ai nevoie de certificat constatator de la ORC, deci nu vad de ce" ti-ai face par alb sa bati pe la atatea usi" de la Fisc trebuie sa ceri si certificatul fiscal din care rezulta ca nu ai datorii la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale, valabil in original 30 zile dar prima data trebuie sa parcurgi Etapa I.

Totusi in locul tau as risca si nu as mai publica la ONRC situatiile financiare anulale(sau declaratii fara activitate pentru cei care au inregistrat o asemenea declaratie la adm.financiara) , astfel as scapa de toate "etapele" Multe societati au fost radiate astfel. Daca e cum spui ca doar ati depus doar declaratii de TVA si impozit in zero; si as continua sa depun declaratiile la Fisc in zero cum faceai mai inainte pana ar desfinta-o . De la adm financiara nu ai avea probleme si nu ti-ar veni acasa somatii pentru nedepunere de declaratii.
Cine stie poate pana la urma completeaza cineva legea cu ceva de genul: "Societatiile comerciale care pana la sfarsitul anului 2009 nu-si vor recodifica codurile CAEN vor fi radiate!"
Sfatul meu este sa nu te grabesti. Daca esti un pic destept pui declaratii in zero fara costuri; iar mai nou recodificarea codurilor caen este gratuita.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
teleptean, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)