avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pt al doilea copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pt al doilea copil

Buna ziua, am o problema am nascut in oct 2010 al doilea copil , in timp ce ma aflam in concediu de crestere a copilului cu primul copil. Primul copil face 2 ani in 23 iulie 2011, si pana atunci trebuie sa depun actele pt al doilea copil nascut, problema mea este ca cei de la locul de munca au zis ca nu imi pot da inka prelungirea actului aditional pt desfacerea contractului de munca deoarece contractul meu este desfintat in 04. 09.2009, dupa ce sa terminat perioada de postnatal, ei au zis ca nu pot suspenda inka odata contractul decat la expirare adica in 03.09.2011.Nu stiu ce sa fac in asemenea situatie , sa beneficiez de actele pt depunerea dosarului cu al doilea copil.
Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:12, 9 Iunie 2011
vezi ca a aparut de curand ordinul 1474 ,MO 360/24.05.11,unde sant prezentate diverse situatii legate si de mamici.
1. In timp ce sunteti in CCC aveti CIM suspendat, adica dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu. Deci CIM nu este incetat sau desfiintat, cum ziceti dvs.
2. Deoarece ati nascut al doilea copil in timp ce erati in CCC1 atunci veti intra in CCC2 in urmatoarea zi dupa ce primul copil implineste 2 ani (adica pe 24 iulie).
3. Cu cateva zile inainte de 24 iulie faceti o cerere catre angajator (la care anexati copie dupa certificatul de nastere al celui deal doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil va implini 2 ani.
4. Din CCC1 intrati direct in CCC2 fara alte acte decat sa mergeti si la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1) cu o copie dupa al doilea certificat de nastere si sa completati o cerere tip de prelungire a CCC.
5. In CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
6. Angajatorul dvs. sa citeasca OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Din ccc 1 in ccc2 penesmaria penesmaria Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cand trebuie suspendat contractul de munca in conditiile in care: - primul copil este nascut pe 13 decembrie 2012 - al ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil andreea20ro andreea20ro buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile ... (vezi toată discuția)