matusa mea a murit in 2008. Nu a avut copii.A avut doar frati, care s-au prezentat la succesiune imediat dupa decesul acesteia. Eu sunt fiica unuia din acesti frati care e decedat din 1998. Desi am drept de mostenire nu m-am prezentat din motive personale la succesiune. Mai pot sa fac acest lucru, sa obtin certificat de mostenitor de pe urma matusii decedate, desi a trecut atata timp? Mentionez ca nu s-a faut iesirea din indiviziune.
S-a dezbatut succesiunea matusii, exista un certificat de mostenitor emis de notar (daca dezbaterea a avut loc la notarul publlic) sau o sentinta emisa de instanta? Cine figureaza mostenitori in acest act?
Ceilalti mostenitori trebuieau sa arate ca mai exista si alti mostenitori (adica Dv.). Nu va ramane decat sa atacati in instanta Certificatul de mostenitor si sa va cereti dreptul de mostenitor dupa tatal Dv. Drept recunoscut de Constitutia Romaniei, Succes:((
deci mostenirea s-a dezbatut la notariat . S-a emis certificat de mostenitor pentru matusele mele, surori cu defuncta. Eu nu am fost prezenta si nici ele nu m-au declarat ca mostenitor