avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare partaj succesoral

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Matusa mea, intoarsa anul trecut din Germania unde a trait din 1973 a descoperit un partaj succesoral din 1998, facut la un notar , in urma decesului unui unchi( fratele mamei ei, decedata) fara copii.Problema e ca in act nu e inclus decat un frate al ei , fiind excluse ea si sora ei.Fratele sustine ca nu mai are drept ca au trwcut mai bine de 10 ani si el a vandut terenul ce-i revene prin partaj.Arat ca matusa mea a aflat de-abea acum de acest partaj, in 1998 nefiind citata si nici informata, fratele declarand ca e singurul mostenitor.intrebarea e mai poate face ceva .Ce ma sfatuiti , Multumesc
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 11:34, 23 Septembrie 2009
Matusa dv. nu a stiut de decesul acelui unchi la vremea respectiva? Cand a aflat?
De unde stiti ca fratele ei a facut o declaratie falsa, ati verificat actele de succesiune?
A aflat deoarece era stabilita in Germania din 1973.A aflat anul trecut , intamplator, cand s-a reantors in tara .Ca fratele nu a declarat-o stie chiar de la el , acest spunand ca a crezut ca nu o intereseaza fiind in germania
Imi cer scuze NU a aflat decat anul trecut
Eu nu va cotez cu sanse.
Daca s-a facut si vanzarea nu mai aveti ce face.
Anularea actului de vanzare cumparare nu va reusi in instanta, se va respinge actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi
Banuiesc ca fratele matusii a obtinut de la notar un certificat de mostenitor, prin care se atesta ca el este singurul mostenitor al mortului. Dupa parerea mea, matusa dumneavoastra poate face actiune in instanta, poate cere anularea certificatului de mostenitor facand dovada ca si ea este mostenitoare si ca a aflat abia acum de asa-zisa dezbatere a succesiunii unchiului fiind plecata din tara atatia ani si apoi sa dezbata succesiunea, neavand prea mare relevanta ca fratele de rea-credinta a si vandut terenul mostenit, este treaba lui si eventual, i se poate atribui in lot si poate fi obligat la sulta catre celelalte doua mostenitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)