avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de punere sub interdictie, tutore, curator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de punere sub interdictie, tutore, curator

daca devin tutore sau curatorul fartelui meu diagnosticat cu schizofrenie paranoida si el omoara pe cine sau se sinucide, eu raspund de faptele lui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:23, 8 Iunie 2011
nu raspundeti pt faptele lui, insa e datoria dvs sa aveti grija de el, sa-i dati tratamentul, sa-l duceti la spital, la medic de cate ori e nevoie.
daca-l tineti sub tratament, nu omoara pe nimeni.
Am grija de el de 5 ani de zile, dar acesta refuza tratamentul si este agresiv de Paste a incercat sa ma stranga de gat, credetzi ca eu nu am dreptul la viatza?
El nu are nici un "bun" de care sa beneficiez si nici nu am nevoie de asa ceva de la el, are doar un tata care nu are grija de el. Vreau sa-l internez intr-un Camin Spital si pentru asta trebuie pus sub interdictzie si luat sub tutela, eu am o slujba sunt lector universitar nu am cum sa-l supraveghez in permanentza si nu imi permit financiar sa platesc pe cineva sa stea cu el. Ironia dvs. "daca-l tineti sub tratament, nu omoara pe nimeni" este nejustificata deoarece eu nu am cum sa-l tzin sub tatament. I-am pus tratamentul in mancare si a aruncat cu mainacrea pe jos, am luat Placebo cot la cot cu el ca sa vada ca si eu sunt bolnava si ne facem bine impreuna si cate si mai cate nu am incercat......
Multzumesc pentru raspuns si multa sanatate!

P.S fratele meu este acum la Obregia sub tratament de mai bine de o luna si jumatate si are aceleasi idei delirante cu tentativa de omor la adresa mea ....
ce credetzi ca as putea sa-i fac eu acasa?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
nicoleta_pascu, utilizator
imi pare rau ca ati interpretat ca o ironie.. mama mea are schizofrenie paranoida si am grija de ea de 20 de ani. din atatia ani.. abia ultimii 4 au fost mai linistiti pt ca o d-na doctor a gasit un tratament potrivit pt ea. vreti sa-i povestesc pe primii 16?

nu vi-l da acasa pana ce starea nu e ameliorata. odata ce depaseste crizele astea, o sa ia medicamentele acasa (dozele acasa sunt mai mici).
primavara si toamna sunt problemele mai mari cu acesti bolnavi, in rest daca isi ia tratamentul si tratamentul nu e dat asa.. din carte, ci ii face si bine, tineti boala sub control...
ar fi bine si pt dvs dar si pentru el, sa-i gasiti loc intr-un camin spital
sanatate dvs si rabdare multa!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare bolnav cronic schizofrenie Mihaita Avram Mihaita Avram Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor. simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ... Schizophren3060 Schizophren3060 Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ce sa fac în situația următoare. Din 2016 de când am renunțat la facultate am ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic westkontakt westkontakt buna ziua! am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de ... (vezi toată discuția)