avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... repatriere cu copii minori fara acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

repatriere cu copii minori fara acordul mamei

trebuie sa ma intorc definitiv in tara cu cei doi copii minori,sotia (si mama lor) nu este de acord, ce trebuie sa fac ? caut un avocat sa ma ajute!
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 14:04, 9 Iunie 2011
In ce tara va aflati? Care este cetatenia dumneavoastra? Sunteti casatorit legal? Ce relatie aveti cu sotia?
suntem in italia, cetateni romani, casatoriti legal, suntem separati in fapt (eu m.am mutat in alta casa pentru a evita certuri in fata copiilor)
dar cine are tutela copiilor? ambii? sau doar sotia?
suntem doar separati( in sensul ca nu locuim impreuna), niciun proces in curs, eu vreaua sa ma intorc in tara, ea nu, dar nu reusim sa avem un dialog.
Pentru calatoria din Italia in Romania, in cazul in care minorii au pasaport romanesc, nu va trebuie nicun alt document (nu va e necesar acordul mamei).

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)
Divorț Lory2020 Lory2020 Am si eu o intrebare, am o situație f dificilă cu soțul, noi suntem in danemarca de 10 ani , avem 2 copii impreuna, cel mare de 7 ani , cea mica de 1 an ... (vezi toată discuția)