avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim ore suplimentare pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim ore suplimentare pe luna

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. In Codul Muncii se spune ca numarul orelor lucrate pe saptamana nu poate fi mai mare de 48 ore inclusiv orele suplimentare. Insa prin exceptie se pot depasi cele 48 de ore pe saptamana cu conditia ca media orelor calculate pe o perioada de referinta de 4 luni sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

Prin urmare vi se pare corect ca un om sa faca 40 de ore suplimentare intr-o luna,urmand ca in urmatoarea sa faca de ex. 24 ore? Ce inseamna mai exact "prin exceptie" ?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Numar maxim ore de lucru pe saptamana, inclusiv ore suplimentare, in constructii NAKO BERATUNG NAKO BERATUNG Cf art. 114 alin (2) din Codul muncii \\"Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe ... (vezi toată discuția)
Program de lucru beatrice culda beatrice culda intr-o luna cu 21 zile lucratoare, este posibil sa existe 14 zile lucrate consecutiv cu 11 ore/ zi, prin cumul, si restul de 7 zile sa se acorde zile libere, ... (vezi toată discuția)
Munca in schimburi - pontaj - plata Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Nu stiu exact cum se procedeaza corect insituatia urmatoare: o firma de paza, are angajatii cu cim de 8h/zi. Cu toate acestea angajatii lucreaza ... (vezi toată discuția)