avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim ore de lucru pe saptamana, inclusiv ore ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim ore de lucru pe saptamana, inclusiv ore suplimentare, in constructii

Cf art. 114 alin (2) din Codul muncii "Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana".

Deoarece nu inteleg exact care este numarul maxim de ore pe care le poate presta un lucrator in constructii (zidar/zugrav..etc), pentru un contract de executie lucrari, derulat pe 8 luni, va rog sa imi spuneti: care este numarul maxim de ore pe care le poate efectua un lucrator in constructii pe saptamana, inclusiv sambata/duminica.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 18 Decembrie 2014
Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

In speta, calcul estimativ pentru 4 luni = 16 sapatamani
I sapt = 48 ore lucrate
II sapt = 40 ore lucrate
III sapt = 50 ore lucrate
IV sapt = 54 ore lucrate
total = 192 ore = 48 ore/sapt. (192 ore : 4 sapt)
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

56 ore/săptămână adresă itm EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână ... (vezi toată discuția)
Programul de munca! Raul Oprita Raul Oprita Departamentul in care lucrez, are un program de 7 zile cu trei respectiv sapte zile cu patru pentru asigurarea operarii firmei! Media pe trei luni a orelor ... (vezi toată discuția)
Plata ore sambata si duminica nicolle2 nicolle2 Buna ziua. As dori sa stiu unde se specifica in Codul muncii sau in orice alta lege ca plata orelor de sambata si duminica ( ore aflate in norma ) este ... (vezi toată discuția)