Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână liberă. ITM când a venit în control au precizat că trebuie să facem o adresă prin care anunțăm că într-o săptămână depășim 48 ore/săptămână însă nu știu ce anume să menționez în adresă. Plus că dacă ar fi să luăm art. 114 alin. 2 aș putea lucra 56 ore într-o săpt. pentru că dacă fac o medie nu depășesc 48 ore.
Mulțumesc anticipat!
Nu am auzit niciodata de asa ceva ca trebuie facut adresa la ITM ca se depaseste numarul maxim de ore lucrate de un salariat intr-o saptamana. (48 ore/sapt).
Care este durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
Normă întreagă 8 ore/zi cu spor de week-end. Lucrează luni-duminică iar săptămâna următoare luni și marți are liber pentru week-end iar miercuri, joi și vineri nu muncesc sunt în absență.
Dar dacă fac media pe cele 4 luni eu mă încadrez în cele 48 ore/săptămână.
ITM-ul îmi face referire mereu la art. 137 alin. 4 din Codul Muncii.
Probabil ca ITM-ul solicita repartizarea corecta a timpului de munca in c.i.m., astfel incat sa reiasa ca se respecta prevederile art.114 alin.2 C.mun.
art.114 (2) C.mun. - Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.