avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 56 ore/săptămână adresă ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

56 ore/săptămână adresă ITM

Bună ziua,

Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână liberă. ITM când a venit în control au precizat că trebuie să facem o adresă prin care anunțăm că într-o săptămână depășim 48 ore/săptămână însă nu știu ce anume să menționez în adresă. Plus că dacă ar fi să luăm art. 114 alin. 2 aș putea lucra 56 ore într-o săpt. pentru că dacă fac o medie nu depășesc 48 ore.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 10 Iulie 2015
Nu am auzit niciodata de asa ceva ca trebuie facut adresa la ITM ca se depaseste numarul maxim de ore lucrate de un salariat intr-o saptamana. (48 ore/sapt).

Care este durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Normă întreagă 8 ore/zi cu spor de week-end. Lucrează luni-duminică iar săptămâna următoare luni și marți are liber pentru week-end iar miercuri, joi și vineri nu muncesc sunt în absență.
Dar dacă fac media pe cele 4 luni eu mă încadrez în cele 48 ore/săptămână.
ITM-ul îmi face referire mereu la art. 137 alin. 4 din Codul Muncii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
EmiMimy, utilizator
Probabil ca ITM-ul solicita repartizarea corecta a timpului de munca in c.i.m., astfel incat sa reiasa ca se respecta prevederile art.114 alin.2 C.mun.


art.114 (2) C.mun. - Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare ore din week-end? berta_ben berta_ben Un salariat a lucrat 4 ore intr-o duminica. Solicita 8 ore recuperare, adica dublu. Este posibil? Daca ne raportam la lege, ar trebui sa i se acorde 2 zile ... (vezi toată discuția)
Ore de lucru si pontaj aba1011 aba1011 Buna ziua.am primit un job la o firma si mi sa spus in felul urmator si mi se pare ciudat citez: \\\\"contract de munca cu 8 ore pezi 40 ore pe saptamana, se ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa lucrez si sambata ady_adrian ady_adrian Lucrez la o companie multinationala. Lucrul se desfasoara in 3 schimburi de Luni pana Vineri. In unele cazuri venim si sambata orele fiind platite dublu, DAR ... (vezi toată discuția)