avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ore sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ore sambata si duminica

Buna ziua. As dori sa stiu unde se specifica in Codul muncii sau in orice alta lege ca plata orelor de sambata si duminica ( ore aflate in norma ) este limitata la un numar de 48 ore/luna??!! ??
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
nicolle2, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicolle2 , utilizator 12:49, 31 Martie 2015
Nu este specificat nicaieri in Codul Muncii o astfel de prevedere.

Cele 48 de ore/sapt se refara la durata maxima legala a timpului de munca, inclusiv orele suplimentare.

Art. 114 C.mun.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
...

Probabil cei care au facut o astfel de afirmnatie au introdus in aceste ore si orele prestate in zilele de repaus saptamanal.
probabil ca se confunda cu 48 ore suplimentare , PESTE NORMA!! Subliniez peste norma pentru ca asa am sustinut si eu.Ca e eroare de interpretare legislativa . Sunt 2 chestii diferite: sambata, duminica si ore suplimentare. Pentru sambete, duminici primesti un spor de 100% la salar, indiferent de cate ore ai efectuate ( 36 sau 70 ) + liber, iar pentru munca peste norma , primesti recuperare. Da?

.....si e legal si corect sa introduci in aceste 48 de ore si orele prestate in zilele de repaus saptamanal??
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
nicolle2, utilizator
Fiind doua notiuni distincte , orele prestate in zilele de repaus saptamanal, in opinia mea, nu sunt incluse in numarul de 48 de ore/sapt.
corect. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - durata timpului de munca ataela ataela Buna ziua,in codul muncii la; - [b]art.111[/b] se specifica: Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca RaruCornelia RaruCornelia Buna seara,sunt incadrata infermier la o scoala special din sect1 Bucuresti cu contract de munca pe durata nedeterminata.Toti infirmieri suntem sub Contrat ... (vezi toată discuția)