avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna seara.am si eu o nelamurire in legatura cu o citatie de la politie.De aproximativ 2 luni am fost cu ,cativa prieteni la un lac de pescuit la un chef.Din pacate am reusit sa rupem o portita de lemn la o cabana din zona.proprietarul a facut plangere la politie si ne cere 2500 de lei despagubire pt o portita cu o valoare maxima de 100 de lei.Eu desigur nu ma fost de accord sa ii dau suma ceruta.(banii fiind dati la negru fara nici o forma legala),iar in caz contrar zice ca mi se va face cercetare penala.ce ar trebui sa fac in cazul acesta,ar trebui sa ma prezint cu un avocat?Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: trifcalin , utilizator 22:44, 8 Iunie 2011
De ce infractiune sunteti acuzat in plangerea facuta de proprietarul portitei?
Cel putin in citate nu este precizat motivul pt care suntem chemati.ce ni s-a spus e sa platim suma aceasta ca sa repare portita. ii spun "portita" pt ca este chiar foarte mica.
Actiunea penala in cazul infractiunii de distrugere prev. de art 217 al. 6 c.pen. ( bunul este proprietate privata) se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Plangerea trebuie insa probata atat in latura penala cat si civila.
Angajati avocat
In mod normal,organele de politie erau obligate sa inscrie pe citatie motivul chemarii si calitatea in care sunteti citat.Se poate sa fiti acuzat de infractiunea de distrugere,dar puteti ajunge la o intelegere cu proprietarul astfel incat sa se ajunga la impacarea partilor si la stingerea conflictului de unde va rezulta si inlaturarea raspunderii penale.
Daca proprietarul va cere 2500,iar dvs considerati ca repararea ei costa doar 100 lei puteti cere politiei sa reparati dvs poarta (obiectul distrus).Dar sfatul meu este sa mergeti la politie sa vedeti intai despre ce este vorba iar daca vi se solicita o declaratie sau vi se cere sa semnati vreun act cereti o amanare pentru a veni cu un avocat.
multumes frumos de ajutor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am o intrebare dan_bcdro dan_bcdro cand cineva iti distruge masina cu parul si cu piatra poti cere sa-ti plateasca acea masina sau doar o va repara cu piese second si chit? sau ramai cu ... (vezi toată discuția)
Acuzata de vandalism Ioanacristinaaa Ioanacristinaaa Buna ziua! Sunt acuzata pe nedrept de vandalism..o masina a fost distrusa,am luat toata vina asupra mea pentru a ma razbuna pe proprietar..i-am spus lui dupa ... (vezi toată discuția)
Am savarsit infractiunea de distrugere...un sfat urgent ca rog viorel_enita viorel_enita am fost la o petrecere alaturi de mai multi prieteni,unde evident am consumat alcool peste limita si am ajuns intr o stare avansata de ebrietate.nu stiu exact ... (vezi toată discuția)