avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai am o intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai am o intrebare

cand cineva iti distruge masina cu parul si cu piatra poti cere sa-ti plateasca acea masina sau doar o va repara cu piese second si chit? sau ramai cu paguba?cum trateaza legea pe cel care ti-a distrus masina?:stunned:
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:57, 8 August 2010
Putem vorbi despre o plangere penala impotriva potentialului delicvent... Asta ar fi primul pas... Este vorba despre distrugerea unui bun, cu intentie!
buna seara
dosar penal - distrugere unde organele vor cerceta fapta si aveti posibilitatea sa fi tras la raspundere atat penal pentru fapta cat di civil pentru dauna produsa si recuperarea prejudiciului estimat la o suma care consta in repararea bunului distrus .
av daniela
Buna seara !
Calea cea mai dura de urmat este urmatoarea:
Fapta descrisa de dvs. reprezinta infractiunea de distrugere prevazuta si pedepsita in art. 217 din Codul Penal
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Adica, in termen de 2 luni de la data faptei puteti depune plangere prealabila.
Ulterior, dupa ce va repara paguba, puteti sa va retrageti plangerea sau va puteti impaca.
Legea nu specifica modul in care se face despagubirea, ci numai obligatia de repunere in situatia anterioara.
De asemenea, fapta este prevazuta si condamnata de art. 217 Cod penal, referitoare la distrugere.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie trifcalin trifcalin Buna seara.am si eu o nelamurire in legatura cu o citatie de la politie.De aproximativ 2 luni am fost cu ,cativa prieteni la un lac de pescuit la un chef.Din ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Distrugere? imb imb buna ziua intr-o seara in timp ce plecam de la o bere unul dintre prieteni a fost deranjat de faptul ca un sofer incerca sa parcheze pe trotuar. Dintr-un ... (vezi toată discuția)