avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatoria minorului in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatoria minorului in strainatate

Buna ziua. As dori sa aflu niste informatii foarte importante pentru mine. Am cautat pe mai multe site-uri si nu m-am lamurit. Locuiesc in Marea Britanie si vreau sa imi aduc copilul sa locuiasca cu mine. Copilul este minor iar tatal ei este decedat. Doresc sa specific faptul ca noi am trait in CONCUBINAJ. Stiu ca pentru a calatori cu copilul am nevoie de certificatul de deces al tatalui in original. Dar certificatul de deces se afla in posesia mamei tatalui copilului si nu doreste sa mi-l dea. Exista o alta alternativa? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 13:19, 10 Iunie 2011
Sigur ca exista! Sa solicitati de la primărie um duplicat după certificatul de deces! Sunt obligați sa vi-l elibereze fiindcă aveți calitate ca reprezentant legal al minorului, copil al defunctului!
Succes!
Da, are dreptul doar ca daca nu va avea un reprezentant nu ii va fi trimis certificatul in Marea Britanie.Certificatul trebuie eliberat sub semnatura...
Trebuie sa se ocupe cineva din Romania de acest aspect si de alte probleme care se pot ivi...
Certificatul se poate obtine si prin intermediul ambasadei, dar procedura este de durata. Mai rapid este prin mandatar cu procura speciala. Detalii aici: [ link extern ]
Trimiteti procura cuiva din familie/prieteni care sa va obtina certificatul de deces al concubinului de la primarie.
In cazul in care se poate varianta cu procura, nu uitati ca acest certificat sa fie apostilat.
Inteleg ca d-stra locuiti in Anglia si doriti sa va fie adus copilul de catre altcineva?
Sa nu uitati sa faceti imputernicire acelei persoane ca sa poata trece frontiera cu minorul.
Certificatul de deces se elibereaza membrilor familiei sau altor persoane indreptatite (cum sunteti dvs.)

Procura poate fi intocmita la misiunea diplomatica sau oficiul consular de cariera al Romaniei din Anglia sau la un notar, in acest caz fiind necesara Apostila, conform Conventiei de la Haga din 1961.

Pe procura trebuie sa fie trecute obligatoriu urmatoarele elemente:
- Numele, prenumele si domiciliul dvs.;
- Numele, prenumele si domiciliul imputernicitului;
- sa precizati ca este imputernicit pentru obtinerea unui duplicat al certificatului de deces al tatalui copilului (numele, prenumele si date suplimentare cu privire la locul si data incheierii actului respectiv).


Fetitei i se va permite iesirea din tara doar daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a dvs. ca parinte supravietuitor care sa cuprinda acordul cu privire la efectuarea calatoriei in Anglia, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv (aceasta declaratie trebuie data de asemenea in fata unui notar)
- extrasul de cazier judiciar al insotitorului.

Persoana insotitoare sa aiba cópii ale acestor acte pentru ca un exemplar trebuie sa ramana la politia de frontiera.

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort in anglia lauragabriela2004 lauragabriela2004 Buna ziua! Ma numesc Laura.Acum 1 saptamana am primit hotararea de divort-eu casatorindu-ma aici in Anglia si tot aici am rezolvat cu divortul. As vrea sa ... (vezi toată discuția)