avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Buna seara !
Ma numesc Fluturel Vlad , sunt din judetul iasi si am 13 ani .
In urma cu o saptamana am fost cu un baiat la un magazin din zona unde locuiesc , acel baiat a furat de acolo un mp4 , in acel moment eu aveam alt mp4 in mana si nu stiam ce sa fac sa las mp4 si sa fug ( daca ramaneam ma oprea si ma intreba datele baiatului care a furat mp4 ) sau sa fug cu tot cu mp4 ?!
Din nefericire am ales sa fug cu tot cu mp4 .
Peste cateva zile patronul magazinului s-a dus la usa acelui baiat deoarece ai stateau vizavi si ii cunostea parintii baiatului .
A-2-a zi a venit baiatul la mine ,mi-a explicat cum sta treaba si ca trebuie sa ii aduc patronului magazinului mp4 ( dar mp4 meu a fost furat de la mine , de un baiat mai mare )sau banii pe mp4 ( adica 85 ron ) ori vine patronul si vorbeste cu parintii mei sau face plangere la politie.
M-am inteles cu patronul sa ii dau banii pe mp4 , cate 10 ron pe zi ..... i-am adus in prima zi 10 ron , dar in urmatoarele zile nu am mai avut de unde sa ii dau bani asa ca nu i-am mai dat nimic .
Si acum cateva ore mi-a zis acel baiat ca patronul magazinului v-a veni maine la mine la usa si ca a facut plangere la politie si trebuie sa ma prezint la tribunal .
Cum pot sa scap din aceasta problema ? Imi pare foarte rau ca am intrat in acest anturaj , si m-am jurat ca nu mai stau cu asemenea baieti .
VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-MA SA SCAP DIN ACEASTA PROBLEMA !
SAU DATIMI UN SFAT CARE SA IMI FIE DE FOLOS IN PROCES !!
VA ROG DIN INIMA !
:((:((:((
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 13:19, 11 Septembrie 2008
1. O solutie ar fi sa te duci sa vb cu patronul respectiv si sa-i spui ca ii vei da bani intr-un anumit timp.

2. Daca a depus plangere la politie , urmeaza sa vina o citatie pentru a te prezenta la politie cu parintii.

3. Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal. Prin urmare, pentru fapta savarsita de tine nu vei primi nicio pedeapsa penala.
Esti minor si e mai bine ca parintii tai sa te ajute. Indiferent cat de vinovat esti, ei sunt in masura sa decida pentru tine.
Mi-a mai trecut putin din sperietura :D
Si proprietarul are dreptul de a cere daune ?
Proprietarul este indreptatit sa-si recupereze prejudiciul cauzat prin fapta ta.
Incearca sa vorbesti cu parintii , poate te ajuta sa-ti dea banii pentru a evita ancheta politiei.
daca nu aI 14 ANI NU PATESTI NIMIC ,ADICA NU TE IA LA POLITIE,
DAR TU TREBUIE SA LE SPUI PARINTILOR ADEVARUL,CA NU TU AI FURAT,MERGI IMPREUNA CU EI SI FACI DECLARATIE CUM SAU INTIMPLAT LUCRURILE,CA SA NU PLATESTI TU MP4 ,
NU MAI VORBESTI CU COPIII CARE FURA,CA DE CAND VEI IMPLINI 14 ANI FACI INCHISOARE PENTRU FURT DE LA 1,5 ANI LA 6,5 ANI IAR DUPA 18 ANI DE LA 3 LA15 ANI

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mr.weed mr.weed buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin. povestea este asa, astazi, am intrat ... (vezi toată discuția)
Furt,in stare de ebrietate cel_care_a_gresit cel_care_a_gresit Buna ziua,am furat dintr-un atelier in miezul noptii doua burghie si un cutit,atelierul avea un geam lipsa si avea pusa doar o scandura in loc de geam,ce pot ... (vezi toată discuția)
Am furat din vestiar, de la mai mulți colegi, o sumă de bani mult mai mică decât spune managerul. ce mi se poate întâmpla dacă nu reușesc să restitui cât zice el? Trez9737 Trez9737 Buna ziua , am intampinat si eu o problema pe care mi-o asum si recunosc ce am facut . Intr-o seara ( mai mult dimineata , in jur pe la 4 dimineata ) , am ... (vezi toată discuția)