avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin

buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin.
povestea este asa, astazi, am intrat intr-un magazin de piese unde lucreaza un bun prieten, si cand am iesit am furat o anumita piesa. prietenul meu a inchis usa m-a controlat si a gasit piesa. s-a chemat politia. am dat piese inapoi. apoi am dat declaratie la sectie. patronul magazinului, a spus ca mi se va face dosar penal daca nu platesc toate piesele din magazin care lipsesc, din ce am inteles eu de ceva timp se fura. La politie, dupa ce am dat declaratia, mi s-a spus ca nu ar trebui sa platesc nimic. Cer ajutorul cuiva care sa imi spuna cum sa procedez. Platesc sau nu plates si restul de piese, suma fiind considerabila. Voi avea sau nu dosar penal, pentru ca politistii mi-au spus ca nu mi se va da decat o amenda care nu este penala.
Stimate domn, nu trebuie sa platiti nimic deocamdata deoarece prejudiciul a fost recuperat in momentul in care piesa a fost gasita in posesia dvs. Numai in cazul in care, din cercetari, se va demonstra ca intre dumneavoastra si si disparitia restului de piese din magazin exista vreo legatura de cauzalitate, atunci si numai atunci se poate vorbi despre existenta unor indicii temeinice care ar fundamenta luarea unei masuri administrative, de catre procuror ori a unei sanctiuni penale , de catre instanta. Din ce ati prezentat dvs, exista posibilitatea sa fiti sanctionat cu o amenda administrativa.
da, eu fiind client fidel acolo, si fiind prezent in majoritatea zilelor... vb unuia dintre baietii din magazin de astazi "pei o sa iti puna pe lista si ce nu ai luat"... chiar mi se poate pune in carca orice. oricum sunt sigur ca patronul magazinul va merge mai departe decat politia si eram curios unde se poate ajunge, pentru ca nu imi doresc ca parintii mei sa afle.
oricum va multumesc mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
mr.weed, utilizator
nu am antecedente penale!
si in afara faptului ca eu aveam acces in orice incapere inclusiv depozit, nu ar exista altceva ...nu exista camera de supraveghere si nici nu am fost controlat vreodata si gasit cu ceva asupra .
nu am antecedente penale.

acum m`au sunat de la magazin sa imi spuna sa aduc banii pe toate piesele care lispsesc sau o-r sa depuna plangere penala. exista vreo sansa daca nu le dau banii sa ajung la puscarie ?!sau cu cazier?!
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
mr.weed, utilizator
Incercati sa solutionati amiabil cu patronul magazinului,astfel incat acesta ,sa nu depuna plangere la politie

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mr.weed mr.weed buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin. povestea este asa, astazi, am intrat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins furand dintr-un magazin.....va rog sa ma ajutati cu ceva informatii alex_20_tm alex_20_tm Duminica seara (19 Octombrie) am fost prins ca am furat din magazin niste produse in valoare de 52 ron (520.000 lei vechi). agentii de paza m-au dus in camera ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)