avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost prins furand dintr-un magazin.....va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost prins furand dintr-un magazin.....va rog sa ma ajutati cu ceva informatii

Duminica seara (19 Octombrie) am fost prins ca am furat din magazin niste produse in valoare de 52 ron (520.000 lei vechi). agentii de paza m-au dus in camera de control, unde am recunoscut fapta, au chemat politia si am dat o declaratie in care am recunoscut fapta. Am achitat produsele si politistii mi-au spus ca o sa fiu sunat in 2-3 zile de catre un procuror sa ma prezint la sediul politiei pt a da o declaratie. Politistii mi-au spus sa stau linistit ca probabil voi primi o amenda sau chiar deloc, dar va dati seama ca nu pot fi linistit. Nu am nici un fel de antecedente penale. Exista posibilitatea sa ma sune doar fara sa primesc nimic acasa?, nu as vrea sa afle parintii. Ce ar trebui sa fac in continuare? Ce pot sa risc sa mi se intample? Multumesc anticipat. Mentionez ca sunt student...
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Irina Tutuianu , Avocat 23:51, 24 Octombrie 2008
Exista posibilitatea unei amenzi administrative intrucat fapta savarsita de dvs prezinta un pericol social mic .
Colaborati cu agentii de politie in luarea de declaratii .
Este foarte importanta si atitudinea dvs dupa savarsirea faptei
Aceasta amenda administrativa presupune lipsa antecedentelor penale si un cazier curat , fara mentiuni
Succes
Poate sa va sune.Va prezentati dati declaratia cu sinceritate, colaborati cu organele de la urmarirea penala si pt. prejudiciul f. mic produs vi se va aplica art.18(1) C.penal adica lipsa de pericol social a faptei pt. a fi caracterizata ca infractiune.Veti primi o amenda administrativa care nu constituie antecedent penal.Daca nu mai faceti alte fapte, n-o sa vi se intample nimic.Ma puteti contacta daca mai aveti nelamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, am fost prins furand din hipermarket unelte andusergiu andusergiu Intr-o zi m-am dus la brico im bucuresti sa iau niste prize,si in drumul meu spre prize am trecut pe langa raionul de scule si unelte si cum sunt un om al ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pt furt wassabi2000 wassabi2000 Buna! In urma cu cateva zile am fost la cumparaturi, si pe langa cele cumparate de mine am sustras produse in valoare de 110 ron. Am fost prins de catre ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin- amenda administrativa? elena0318 elena0318 acum 2 luni jumatate eu si inca o persoana am fost la un magazin de haine > de unde am sustras o pereche de blugi de 35 d lei...vanzatoarea nea prins > si a ... (vezi toată discuția)